Visa studentum.se som: Mobil

Recensioner av Hagabergs Folkhögskola

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 22 recensioner.

Jacob Larsson
Otroligt lärorik! Genomtänkt! En bra kurs att gå för alla människor!
Bibelälskare
Knutte
En otrolig lyx att få gå på KG och många möten och ahaupplevelser för livet!
Riitta
En resa både inåt och utåt.
Sophia
Den här utbildningen, kyrkans grundkurs, gav mig massor! Det var helt rätt i tiden för mig att gå kursen, det låg en tung och väldigt kobbig tid bakom mig och med hjälp av kursinnehåll, fantastiska lärare/föreläsare och alla deltagare så fann jag ro, trygghet och ett djup i min tro. Tyvärr så kände jag mig lite inkörd i ett hörn när jag fick ny...
Visa mer
Johan
Utbildningen har på alla områden gått på djupet och genom studieuppgifterna mellan träffarna tvingas man att aktivt ta ställning i varje uppgift. Oavsett vilket innehåll en uppgift har ingår det att skriva en redogörelse/recension av texten alt. uppgiften, t.ex ett gudstjänstbesök. Träffarna har präglats av en positiv atmosfär där vi som eleve...
Visa mer
Benny
Det var trevligt, socialt och mycket bra upplagt! Lagom med grupparbeten och andra arbeten så att det inte blev enformigt. Mycket proffsiga och skickliga lärare! Väldigt trevligt och bra att det var morgonbön och andakt (nästan varje dag). Tyvärr kom pandemin covid-19 in på våren och det blev distansstudier istället, men bättre det än inget alls.
Arefe
Det finns mängder med andlendningar men till största del på grund av att det är en seriös skola med lärare /personel och min studiemiljö. De tre åren jag går på Hagabergfolkhögskolan mest lärorika och mest givande åren i mitt liv.
Tobbe
Spännande och intressant. Mycket att ta in och intressant med momenten där människor i kyrkan berättar och håller föredrag och jättebra att träffa dem som arbetar i kyrkan. Intressanta lektioner som ger mycket om man har intresse för ämnet Distansstudier är inte bra. Man tappar gemenskapen och samhörighet. Det är även svårt att få nån slags rel...
Visa mer
Berit
Mycket positiv, mer positivt än jag väntande mig innan jag började. Har djupnat i min tro och bättre självkänsla än innan.
Catarina Jansson
Mycket mera lärande än man trodde före kursen. Mastigt ibland. Bra lärare. Tråkigt med pandemin men det har löst sig bra över länk.
Sophie
Ett tillfälle att andas, här fick jag komma ifrån vardagsstressen och dela tro och liv med mina medmänniskor. En pandemi kom i vägen, som lett till att vi kanske inte fått dela och utvecklats så mycket som vi hade en förhoppning på. Vi har inte fått setts i fysisk form mer än ett fåtal gånger, men vi har fått lära känna varandra via webben. Myck...
Visa mer
Anna-Tova
Jag hade inte förväntat mig den stora öppenheten och möjligheten till att få tänka så fritt och få rum med så mycket. Nästan varje gång som jag hade en fördom om kyrkan så blev den motsagd. Inte alltid av mina klasskompisar men definitivt av mina lärare, speciellt Susanne, men också av litteraturen som vi skulle läsa.
Zina
En superbra skola med superbra lärare. Du får det hjälp du just behöver tipsar denna skolan 10/10.
Gabriel zaito
När jag kom hit från gymnasiet så märkte jag hur bra gymnasieskolor skulle ha blivit om dom hade samma struktur. Väldigt lugn miljö och du lär dig på din egen takt.
T.J
Hagaberg har gett mig en ny chans i livet efter att ha missat så mycket studier tidigare. Med en stor positiv förändring i min sociala förmåga samt personlig utveckling har jag fått så mycket mer än bara mina betyg och jag är enormt tacksam.
Elev
Jag har bytt skola många gånger för att jag aldrig trivs bra, aldrig blivit bra bemött av varken elever eller personal. Men när jag kom hit till Hagaberg - wow vilken skillnad! Klumpen jag haft i magen ända sen jag var liten var äntligen borta! :)
Anonym
Kvalitén på undervisningen var undermålig och det var en del bråk i klassrummet. Bråken i klassrummet tystades ner och förminskades av skolledningen. Vi fick till och med höra att vi missförstått det som hände - trots att vi var där! Utbildningen förberedde mig inte alls för att ta klivet upp till högskolan, vilket var själva idén med att gå ...
Madlene Roth, Kursansvarig Allmän kurs, Hagabergs folkhögskola Kommentar:
Hej! Tråkigt att höra att du inte är nöjd med utbildningen på allmän kurs, och att du upplevt ett glapp mellan folkhögskolestudier och studier på högskola. Det är inte alltid helt lätt att gå ifrån studier på gymnasienivå till högskola, men vi försöker alltid så gott vi kan att arbeta med denna förberedelse. När det gäller konflikter i klassen...
Visa mer
Lars
För att få ut maximalt av kursen måste man arbeta mycket, både med materialet och med sig själv., Det är värt det!
Anonym
Jag kan verkligen rekommendera Svenska Kyrkans grundkurs på Hagaberg. Det har varit mycket berikande att få möta andra kristna som vill jobba inom kyrkan, klassen har varit viktig för upplevelsen av hur det kan vara att samarbeta med folk från så olika bakgrund. Undervisningen har varit mycket givande med kunniga lärare och ett brett ämnesområde.
Anonym
Anonym
jag går nu på skolan o pluggar Svenska kyrkans grundkurs och det är jättejättekul! skolan är underbar och jag trivs verkligen. maten är också ett stort plus! jättegod och mycket bra miljö och kvalité.
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in