Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-6 av 6 träffar
 

utbilda dig på civilekonomprogrammet

Vem kan kalla sig civilekonom?

Titeln civilekonom har inget juridiskt skydd i Sverige men däremot är det praxis att bara den som uppfyller Civilekonomernas medlemskrav får kalla sig civilekonom. Då krävs som lägst en utbildning i ekonomi motsvarande kandidatexamen på 180 högskolepoäng.

Civilekonomprogrammet - om utbildningen på universitet

Civilekonomprogrammet är en universitetsutbildning som omfattar 4 års heltidsstudier. De två första åren ger breda kunskaper inom företagsekonomi och nationalekonomi och berör även områdena juridik och statistik. Du väljer sedan en inriktning som du är intresserad av, till exempel Management/Marknadsföring, Redovisning, Finansiering eller Nationalekonomi.

Vid de flesta stora universiteten och högskolorna finns möjlighet till en termins utlandsstudier i slutet av utbildningen. Under det sista året fördjupar du dig inom din inriktning och sista terminen skriver du ett avslutande examensarbete.

Problemlösning och kreativt tänkande

Civilekonomprogrammet förbereder dig för självständiga arbetsuppgifter inom exempelvis företagsledning, ekonomisk analys, marknadsföring eller redovisning. Civilekonomutbildningen syftar till att förbättra din förmåga till problemlösning, kreativt tänkande och kritiska resonemang. Som civilekonom förstår du hur företag och organisationer fungerar. Du kan leda, organisera och utveckla – men också hushålla med begränsade resurser. 

Efter utbildningen

Efter Civilekonomprogrammet får du en Civilekonomexamen. Som civilekonom har du varierande arbetsuppgifter och kan du jobba inom många olika branscher. Vanliga arbetsplatser är banker, konsultfirmor, industri- och handelsföretag, revisionsbyråer, reklambyråer, intresseorganisationer eller statliga och kommunala förvaltningar, för att nämna några.

För nyexaminerade civilekonomer är det relativt lätt att få jobb och framtidsutsikterna är goda. För mer erfarna ekonomer är det lätt att få jobb. Det råder balans på arbetsmarknaden.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Civilekonom som ges utomlands?