Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Keramikutbildningar

Keramikutbildning

Utbildningar inom keramik är både för dig som vill skapa en karriär och göra keramik till din heltidssysselsättning och för dig som har hantverket som hobby. Det finns keramikutbildningar för nybörjare där du inte behöver ha någon tidigare erfarenhet och så finns det även vidareutbildningar för dig som redan jobbar med keramik och vill förfina dina kunskaper eller få hjälp med att hitta din egen stil och form. Under utbildningarna så varvar man oftast teori med praktik för att du ska få ut så mycket som möjligt av din studietid.

Keramikutbildningar är oftast konst- och kulturutbildningar, yrkesutbildningar eller folkhögskoleutbildningar. Detta innebär att de oftast är kortare utbildningar på bara en termin eller ett år. Det innebär också att du generellt sätt får med dig kunskaper som gör att du är redo för att börja jobba med keramik direkt efter din utbildning, lite beroende på vilken nivå utbildningen ges. Exempel på kurser som kan ingå i din utbildning är:

  • Drejning
  • Skulptur
  • Dekormetoder
  • Bränningar (el, gas, ved)
  • Materiallära
  • Glasyrlära

Utbildningen kommer att passa dig som är kreativ, tycker om att arbeta mycket med händerna och vill ha ett yrke där du får chans att skapa och uttrycka dig i flera olika former! 


Efter din keramikutbildning

När du har gått en utbildning inom keramik och drejning så kan du fortsätta in på en rad olika spår. Vidareutbildning inom de område du tycker var roligast eller mest givande är såklart alltid ett alternativ. Du kan även använda dina kunskaper för att börja arbeta som till exempel keramiker, krukmakare, konstnär m.m. antingen på heltid eller vid sidan av. 

Jämför dina favoriter