Visar 1-14 av 14 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-14 av 14 träffar

Applikationsutvecklare är en gren av det som också kallas för systemutvecklare. Skillnaden är att du som applikationsutvecklare är mer specialiserad på att utveckla eller förändra applikationer. Branschen är väldigt nischad och i en extremt snabb utveckling. Vilken app blir morgondagens snackis? Det är det ingen som vet.

Att jobba som applikationsutvecklare

Arbetet som applikationsutvecklare är brett och handlar om alltifrån analys och design till programmering och dokumentation. Du bör därför ha ett helhetstänk.
Eftersom kunderna och användarna blir allt fler behövs det fler applikationsutvecklare. Men du måste räkna med en konkurrenskraftig bransch.

Som applikationsutvecklare jobbar man ofta i team och i nära kontakt med beställare och de som slutligen ska använda systemet. Du får inte heller glömma att du kan starta eget företag som applikationsutvecklare kommersiellt och exempelvis jobba med utveckling och framtagning av appar för iPhone-, iPads och androidenheter.

Hur blir jag applikationsutvecklare?

För att bli applikationsutvecklare finns det många utbildningar att välja på. Du kan antingen välja att gå en YH-utbildning inom programmering. YH-utbildningar är bra då dessa utbildningar innehåller mycket praktik, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. Annars kan du läsa till systemutvecklare eller mer specifika utbildningar inom mobila applikationer eller webbapplikationer. Du får helt enkelt känna efter vilken utbildning som passar dig bäst för att bli applikationsutvecklare.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Apputveckling som ges utomlands?