Korta YH-utbildningar

Flexibla utbildningar som leder till jobb. Vill du gå en kort utbildning som leder till jobb? Korta YH-utbildningar är framtagna för att vara flexibla, så du kan studera på heltid, deltid och på distans. Hitta en kort YH-utbildning som passar dig här!
Filtrera efter
Kategori
Korta YH-utbildningar
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 262 träffar
1
2
3
4
...
14
Annonser

Popular categories

Populära platser

Reportage inom Korta YH-utbildningar

Elever och lärare på Vård- och omsorgsutbildningen hos KUI delar med sig av upplevelser och erfarenheter från utbildningen.

Elever och lärare berättar om KUI vuxenutbildning och hur det är att studera här. KUI utbildar dig som vill arbeta med människor inom vård, omsorg, barn, fritid och hälsa.

Vad är korta YH-utbildningar?

Korta YH-utbildningar är en ny typ av utbildningar inom yrkeshögskolan som är framtagna för att kunna bemöta arbetsmarknadens behov av fördjupad, breddad samt förnyad kompetens. Utbildningarna består av en eller flera kurser och leder till en examen. Syftet med utbildningarna är att utveckla yrkeshögskolans flexibilitet och utbildningarna går att studera på heltid, deltid och på distans. 

Du kan få studiemedel när du går en kort YH-utbildning, förutsatt att du studerar på minst halvtid i minst tre veckor och är högst 57 år.

Hur lång kan en kort YH-utbildning vara?

De korta YH-utbildningarna kan vara allt ifrån en vecka till ett halvår, men i snitt är utbildningarna fem till sex veckor långa. De korta YH-ubildningarna kan vara upp till 99 YH-poäng (motsvarar ett halvårs heltidsstudier). Genomsnittskursen för vanliga YH-utbildningar är cirka 25–30 YH-poäng – alltså fem till sex veckor.

Vem riktar sig utbildningarna mot?

De korta YH-utbildningarna är kurser eller kurspaket som riktar sig till dig som vill förnya din kompetens för att behålla ditt arbete, men också till dig som vill ta dig an mer avancerade arbetsuppgifter eller byta bana i arbetslivet. 

Hur blir jag behörig till en kort YH-utbildning?

Eftersom de korta YH-utbildningarna främst riktar sig till dig som redan jobbar så finns det ofta behörighetskrav på att du har jobbat inom det område som utbildningen gäller. Krav på tidigare yrkeshögskolestudier förekommer också, alternativt relevant yrkeserfarenhet. 

Vilka områden finns det korta YH-utbildningar inom?

Utbildningarna finns inom en rad olika områden, exempel är Media/Kommunikation, Ledarskap och Vård/Omsorg. Fokus bland utbildningarna är digitalisering och hållbar samhällsutveckling. 

Studera på heltid, deltid eller på distans

När de korta YH-utbildningarna togs fram var flexibla studier ett fokus. Du kan därför studera dessa nya utbildningar på heltid, deltid och på distans. Skolorna har själva möjlighet att anpassa utbildningen efter vad som passar studenterna bäst. De korta YH-utbildningar som inte ges på distans finns i bland annat Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås och Linköping. 

Kan jag jobba samtidigt som jag går en kort YH-utbildning?

Ja, tanken med de nya korta YH-utbildningarna är att de ska vara flexibla så att du kan jobba och studera samtidigt. 

Efter utbildningen

Precis som med vanliga YH-utbildningar så får du betyg under dina studier. Efter att du gått en kort YH-utbildning får du ett utbildningsbevis, men studierna leder inte till en examen. 

Låter det spännande? Hitta den utbildning som passar dig bäst ovan!