Visar 1-8 av 8 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-8 av 8 träffar

Läs en lärarassistentutbildning

Vad innebär en lärarassistentutbildning?

En lärarassistentutbildning innebär att du efter din examen kan arbeta som lärarassistent, även kallat klassassisent. Dennes arbete går ut på att underlätta för läraren så att undervisningsmiljön fungerar som den ska. En lärarassistentutbildning förbereder dig inför det du behöver kunna, vilket kan vara allt ifrån administrativa uppgifter till kartläggning av individuella behov hos varje elev. Om exempelvis en elev har varit sjuk och missat en del undervisning kan en lärarassistent kliva in i bilden och informera eleven om vad och hur mycket denne behöver läsa ikapp. Viktigt att veta är att en lärarassistent inte ersätter en lärare utan dennes uppgift är att assistera, alltså hjälpa läraren.

Lärarassistentutbildningar runtom i landet

För att bli lärarassistent kan du ha diverse utbildningsbakgrunder. Ofta är det upp till arbetsgivaren att bedöma vad som anses vara tillräcklig kompetens. Gemensamt för de flesta skolor dock är gymnasiekompetens. Det finns givetvis lärarassistentutbildningar och dessa finner du på flertalet platser runtom i landet, bland annat i Kalmar, Vellinge och Falkenberg.

Studera på distans

På Studentum finner du även ett stort utbud av lärarassistentutbildningar på distans. Det innebär att du ansvarar själv för dina studier och kräver därför studiedisciplin. Samtliga distansutbildningar skiljer sig åt och beroende på vilken utbildning du väljer att läsa kan en del obligatoriska träffar inträffa. Läs mer här om vad det innebär att studera på distans.

Lärarassistentutbildning på folkhögskola

Om du är intresserad av att gå en lärarassistentutbildning finns ett stort utbud på folkhögskolor. Folkhögskolor erbjuder ofta tre olika kategorier; allmänna kurser som ersätter gymnasiestudier, särskilda kurser som fokuserar på ett ämne vilka ofta är yrkesinriktade samt övriga kurser som kan bestå av sommarkurser, uppdragsutbildningar och liknande. Läs här för mer information om vad folkhögskolor innebär.

För vem passar en lärarassistentutbildning?

Vi tror att utbildningen passar den som:

  • Vill arbeta med barn & ungdomar
  • Är intresserad av pedagogik och sociologi
  • Vill bidra till en god skolmiljö
  • Inte vill/kan läsa till yrket lärare men är intresserad av att arbeta i skolmiljön
  • Vill läsa till yrket lärare men senare i livet
Jämför dina favoriter