Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Visar 1-20 av 138 träffar

Internationella relationer

 Inriktningar inom internationella relationer

Det finns väldigt många utbildningar som faller inom kategorin internationella relationer, både på svenska och utländska skolor. I Sverige kan du gå bland annat gå en inriktigt inom internationell migration, etniska relationer, mänskliga rättigheter, krishantering, fredsbyggande och biståndsingenjör.

Plugga internationella relationer på universitet

Det finns utbildningar inom internationella relationer inom de flesta skolformer, vanligaste är dock att plugga på universitet. Du kan plugga internationella relationer på universitet både i Sverige och utomlands.  

Arbetsmöjligheter efter avslutad utbildning i internationella relationer?

Efter att du tagit examen kommer du att kunna arbeta med en rad olika frågor som rör internationella relationer. Utrikespolitik, bistånd, utveckling, internationella samarbeten, mänskliga rättigheter och konfliktförebyggande. Potentiella arbetsgivare är exempelvis utrikesförvaltningen, myndigheter på lokal och nationell nivå, internationella organisationer och frivilligorganisationer. Möjligheten att åka som volontär till ett krisdrabbat område är också ett alternativ som många väljer efter sina studier.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 23 utbildningar inom kategorin Internationella relationer som ges utomlands?