Visar 1-20 av 120 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 120 träffar
1
2
3
4
...
6

plugga projekt

Mer om projektledning

Ett projekt är ett tillfälligt uppdrag som har en avgränsad tid och egen budget. Projektledare kan arbeta med projekt som pågår över flera år eller bara under några dagar. Projektledare behövs inom alla branscher och en projektledarutbildning har du därav stor nytta av. Det kan till exempel handla om att utveckla en ny produkt, driva ett byggprojekt, marknadsföra ett företag, bygga en hemsida eller genomföra interna förändringar. IT, reklam och media är branscher där den dagliga verksamheten ofta är uppbyggd helt och hållet i projektform. 

Vad gör en projektledare? 

Projektledaren ansvarar för projektet och arbetar vanligtvis i en projektgrupp som består av personer med de olika kompetenser som behövs för att genomföra projektet.

Projektledarens arbetsuppgifter skiljer sig åt beroende på bransch och företag men det är alltid projektledaren som är den sammanhållande länken som driver projektet och leder arbetet i projektgruppen. Det inkluderar att vara med från projektets start till slut där planering, utförande och utvärdering är en del av ett projekts process. 

Projektledarutbildning

För att arbeta som projektledare kan det vara en fördel att ha utbildning och erfarenhet inom det område du vill arbeta, till exempel reklam, IT, marknadsföring eller media. 

Projektledarutbildningar finns inom de flesta skolformer och inom flera olika områden. 

På en projektledarutbildning lär du dig bland annat om roller i en projektorganisation, hur du analyserar, planerar och genomför projekt, kartlägga intressenter, ledarskap och gruppdynamik och budgetering. Utbildningarna förbereder dig med kunskap, metoder och tekniker för att du ska känna dig säker i att driva ett projekt och styra en grupp.

Utbildning i projektledning riktas till dig som är eller vill bli projektledare och för dig som arbetar i projekt. Vissa av utbildningarna riktar sig specifikt för det arbete du redan jobbar inom medan andra kurser är branschneutrala. Det utbildningarna har gemensamt är att syftet är att du ska få en stor förståelse om projektledarens roll och ansvarsområden samt ha en grund att stå på för att bli projektledare. 

Du kan studera projektledarkurser både på distans och på plats. Det finns bland annat i Stockholm, Varberg, Malmö, Göteborg och Umeå.

Vem passar att bli projektledare?

En projektledarutbildning passar dig som har god kommunikationsförmåga, kan ta kommando, har koll på detaljer, är en problemlösare och skicklig multitaskare. Att vara projektledare innebär ett stort ansvar och du bör tycka om att ta hand om- och driva en grupp framåt.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 8 utbildningar inom kategorin Projektledning som ges utomlands?