Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 134 träffar

Projekt är uppdrag som är avgränsade i tid och har en egen budget. Projektledare kan arbeta med projekt som pågår över flera år eller bara under några dagar.

Projektledare behövs inom alla branscher och en projektledarutbildning har du därför stor nytta av. Det kan till exempel handla om att utveckla en ny produkt, driva ett byggprojekt, marknadsföra ett företag, bygga en hemsida eller genom föra interna förändringar. IT, reklam och media är branscher där den dagliga verksamheten ofta är uppbyggt helt och hållet i projektform. 

plugga projekt

Projektledarens arbetsuppgifter

Projektledaren ansvarar för projektet och vanligtvis arbetar man i en projektgrupp som består av personer med de olika kompetenser som behövs för att genomföra projektet.

Projektledarens arbetsuppgifter skiljer sig åt beroende på bransch och företag, men det är alltid projektledaren som är den sammanhållande länken som driver projektet och leder arbetet i projektgruppen. 

Projektledarutbildning

För att arbeta som projektledare kan det vara en fördel ha utbildning och erfarenhet inom det område man vill arbeta, t.ex. reklam, IT, marknadsföring, media eller någonting annat. Projektledarutbildningar finns inom de flesta skolformer och inom flera olika områden. Eftersom projektledning är så oerhört brett och finns inom nästan samtliga branscher så beror val av utbildning helt och hållet på i vilken bransch man vill arbeta inom. Projektledning är också ett ämne som läses inom många olika typer av utbildningsprogram.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 6 utbildningar inom kategorin Projektledning som ges utomlands?