Utbildningar inom offentlig upphandling

För dig som vill handla med staten!

Offentlig upphandling är en bransch som ständigt växer. Jobbutsikterna är goda och det erbjuds flera olika utbildningar. Nedan hittar du utbildningar inom offentlig upphandling både på heltid, deltid och distans!
Visar 1-20 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 24 träffar
1
2

Jobba inom offentlig upphandling

Vill du få utlopp för din analytiska förmåga, nyfikenhet, noggrannhet och kreativitet? Då är offentlig upphandling en yrkesgren för dig! När du jobbar som offentlig upphandlare har du en central roll inom organisationens inköp. Du kommer få möjlighet att jobba med strategiska inköp, se till att lagar och regler efterföljs, och jobba med en nära kontakt till befintliga leverantörer. På senare tid har även arbetet utvecklats till ansvar för miljö- och hållbarhetsfrågor i samband med organisationens upphandlingar.

Anledningar till att utbilda dig inom offentlig upphandling

Många inom yrket arbetar parallellt med olika upphandlingar vilket innebär att om du letar efter ett jobb med variation, är upphandlare ett jobb för dig. Väljer du att utbilda dig inom offentlig upphandling/ínköp finns det en rad fördelar. 

Goda jobbutsikter

Det råder just nu stora pensionsavgångar inom yrket, vilket tillsammans med en brist på kompetensutbildade arbetare bidrar till en god jobbutsikt. Väljer du att påbörja dina studier idag finns en god chans till jobb när du är klar med din utbildning.

Stort ansvar

Offentlig sektor rör sig idag från att producera välfärd till att köpa in välfärd. Utvecklingen innebär att inköpare kommer få större ansvar inom organisationer, då jobbet blir allt mer eftertraktat. Väljer du att utbilda dig till offentlig upphandlare finns det goda möjligheter för dig att inom några år vara en nyckelperson inom organisationen du jobbar för. 

Studera till offentlig upphandlare

I samband med att efterfrågan av arbetare inom yrket ökar, finns det idag ett bredare utbud av utbildningar. Det innebär att du kan välja mellan en mängd olika yrkeshögskoleutbildningar inom området, men även folkhögskoleutbildningar.

Studera var och i vilken takt du vill

När du utbildar dig till offentlig upphandlare kan du välja att antingen studera på plats, eller på distans. Det öppnar upp möjligheten att anpassa din utbildning efter dina preferenser och behov. Tillsammans med ditt val av plats, finns också möjligheten att anpassa studietakten på utbildningen. Är du en förälder? Eller vill du studera på sidan av ditt jobb? Oavsett anledning, finns möjligheten för dig att anpassa farten på utbildningen efter dina kriterium.

Olika utbildningar

Vill du studera en bredare utbildning som täcker en stor del av området finns exempelvis utbildningarna Certifierad Offentlig Upphandlare och Offentlig upphandlare/inköp. Känns det för brett och att du söker något mer nischat, finns möjligheten att smalna av utbildningen till exempelvis Bid manager - som specialiserar sig i anbudsprocessen.

Vid valet av utbildning får du också möjligheten att välja om du vill studera en CSN berättigad utbildning eller en med terminsavgift. Väljer du att betala ingår ofta litteraturen i priset. 

Jämför dina favoriter