Visar 1-20 av 239 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 239 träffar

Yrkesvux

Läs ett yrkesvuxprogram på komvux

Att studera på komvux är ett bra alternativ för dig som vill komplettera dina betyg från gymnasiet eller som kanske vill byta inriktning. Hos vuxenutbildningen kan man både komplettera med enstaka kurser alternativt läsa ett helt program. Ett program är en utbildning sammansatt av flera olika enskilda kurser, många av dessa program kallas även för yrkesvux som är en sorts yrkesutbildning på gymnasial nivå hos komvux och vuxenutbildningen.

Få ett yrke direkt med yrkesvux

Tanken med yrkesvux är att du ska läsa ett helt program som gör att du ska kunna komma ut direkt på arbetsmarknaden efter din utbildning. Vilka program och yrkesvuxutbildningar som erbjuds är olika från kommun till kommun. Exempel på yrkesvux är undersköterska, barnskötare, elinstallatör med flera.

Hur söker jag till yrkesvux och hela program på komvux?

All vuxenutbildning ansöker man till hos vuxenutbildningen/komvux i sin hemkommun. Med hemkommun menas den kommun man är skriven i. Om din egen kommun inte skulle erbjuda det yrkesprogram du skulle vilja gå har de oftast avtal med privata utbildningsanordnare av vuxenutbildning. Då kan din kommun skaffa utbildningen åt dig genom dem. Men det är som sagt vuxenutbildningen i din kommun som tar beslutet huruvida du får påbörja utbildningen eller inte.

Studiemedelsberättigande att läsa ett yrkesvuxprogram

Att läsa på komvux ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN. Ta kontakt med CSN för mer information om studiemedel.

Har du fler frågor gällande yrkesvuxprogram? Kontakta din hemkommun.

Jämför dina favoriter