Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar

CSR-utbildning

Vad innebär CSR?

CSR står för Corporate Social Responsibility, som på svenska kan översättas till Företagens sociala ansvar. Det innebär att företag, organisationer och myndigheter ska ta sitt ansvar för hur de påverkar samhället. Fyra olika områden tas då i beaktande:

  • Ekonomi – lönsamheter på lång sikt
  • Miljö – klimatpåverkan, biologisk mångfald, gifter
  • Socialt – samhällspåverkan, produktansvar
  • Etik – arbetsförhållanden, mänskliga rättigheter

Det finns ingen lag som säger att företag, organisationer och myndigheter måste arbeta med CSR men det görs mer som en regel än undantag på de flesta arbetsplatserna.

Vilken CSR-utbildning kan jag studera?

Utbildningar inom området erbjuds både som kurser för personal/chefer på företag som vill arbeta med sitt samhällsansvar, men också som längre universitets- och högskoleutbildningar om du i framtiden vill inrikta dig mot att arbeta med miljö och samhällsansvar.

Vare sig om du väljer att läsa ekonomi, statsvetenskap, juridik eller geografi finns det på de flesta universitet och högskolor också möjlighet att välja kurser som är inriktade mot just miljö, hållbarhet eller CSR.

Passar en CSR-utbildning mig?

Om du har ett intresse av etik, moral, samhällspåverkan och hållbarhet är en CSR-utbildning något som du bör överväga. Läs mer om de kurser och utbildningar som finns här i listan och glöm inte att lämna en intresseanmälan om du hittar någon du blir sugen på!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Corporate social responsibility som ges utomlands?