Filtrera efter
Flyg
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-9 av 9 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Flyg

Pilotutbildning

Läs en flygutbildning - ett yrke med människor och service

Är du intresserad av ett serviceyrke där du får ha många bollar i luften, arbeta med människor och verka i en dynamisk miljö där utvecklingstakten är snabb? Eller är du mer tekniskt lagd och intresserad av att lära dig allt om flygmaskinen? Det finns ett flertal olika flygyrken att välja mellan. Läs kortfattat om de olika yrkena nedan och hitta din utbildning i sökfunktionen ovan. 

Hur ser flygbranschen ut?

Flygbranschen är en konjunkturkänslig bransch som påverkas av världsekonomin. Under de senaste åren har branschen gått från en stark nedgång under finanskris till en stadig uppgång med allt fler flygresenärer. Flera flygbolag har gått i konkurs samtidigt som många nya har kommit in på marknaden. Bland de mest framgångsrika hör lågprisbolagen som har tagit stora marknadsandelar och öppnat upp många nya destinationer.

Som anställd i flygbranschen finns en mängd jobb och för dig som vill jobba utanför Sveriges gränser finns mycket att välja bland. Anställningsformerna börjar mer och mer gå mot kontraktsbasis där du anställs på timme snarare än med fast månadslön. Detta varierar dock självklart mellan olika yrken och företag. 

Vill du arbeta som flygvärdinna/flygvärd?

Som flygvärdinna, flygvärd eller kabinpersonal jobbar du med service och människor. Ditt ansvar är att assistera passagerarna och hålla servicen i flygkabinen på en hög nivå. Du har även ett ansvar för passagerarnas säkerhet ombord på planet. Gillar du att jobba i en dynamiskt miljö med varierande uppgifter är flygvärdinneyrket som gjort för dig! 

Pilotutbildning

Vill du bli pilot?

Pilotyrket passar dig som är tekniskt lagd och som har ett intresse för fysik. Som pilot kan du jobba kommersiellt på ett flybolag som transporterar passagerare eller med frakt på ett fraktflygbolag. Branschen är på uppgång och idag finns en mängd flygbolag att välja mellan. Är du sugen på att bo och jobba utomlands finns ännu fler alternativ att välja mellan. Läs mer om pilotyrket och hur du blir pilot här.

Arbeta som helikopterpilot

Som helikopterpilot kan du jobba både kommersiellt, inom försvaret eller som ambulanshelikopterpilot, för att nämna några branscher. Du kan jobba med kunder eller med att frakta saker och personer till otillgängliga platser. Yrket som passar dig som är tekniskt lagd och har ett intresse för flygning. Hitta din utbildning till helikopterpilot här.

Intresserad av flygledaryrket?

Som flygledare är din primära uppgift att se till att flygsäkerheten hålls och att flygtrafiken löper smidigt och säkert på den flygplats du jobbar på. Du arbetar både med civil och militär trafik. Viktiga egenskaper osm flygledare är förmågan att ha många bollar i luften samtidigt, tydlig kommunikatör och snabb på att fatta beslut.