Utbildningar i Västerås

En liten storstad

Västerås är en stad med något för de flesta. Utbudet av nöjen och aktiviteter är stort, och du kan välja bland många olika utbildningar i staden. Västerås är en studentstad där du kommer att trivas, hitta rätt utbildning för dig nedan!
Visar 1-20 av 204 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 204 träffar
1
2
3
4
...
11

Mer om Utbildningar i Västerås

Västerås är Sveriges femte största stad med drygt 110 000 invånare. Läget vid Mälaren har gett Västerås smeknamnet "Mälarstaden”. I den vackra skärgården finns över 300 öar att uppleva och en båtresa runt dessa är ett måste, sommar så väl som vinter. Du kan också ge dig ut på vandring i staden eller i något av de många grönområdena. Det finns gott om cykelvägar i Västerås så att ta sig runt med cykel är inga problem.  

De centrala delarna av Västerås bär tydliga spår från medeltiden. Staden är en av Sveriges äldsta, varför det finns många vackra gamla hus och slott att uppleva i Västerås. För den som gillar shopping finns det allt från enorma köpcentrum och hela sju gallerior till gemytliga butiker att besöka. Västerås är en stad som har något för alla; utbudet av aktiviteter och nöjen är stort.

Om du ändå blir sugen på en större stads utbud finns dessa inom nära räckhåll. Stockholm är bara en timme bort, Linköping drygt två och till Göteborg tar det tre timmar.

vasteras

Studentbostad i Västerås

I Västerås finns drygt 11 000 studenter. Om du ska studera på den största högskolan i Västerås så erbjuds du bostadsgaranti. Denna avser boende i studentlägenhet, studentrum, del av lägenhet eller andra lösningar och gäller nyinflyttande studenter från annan ort än Västerås. Bostaden erbjuds med inflyttning i anslutning till skolstart. Det du behöver göra är att registrera dig som sökande till studentbostad på Bostad Västerås hemsida.

För att hitta en utbildning i Västerås som passar just dig kan du klicka på länkarna här nedan. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Västerås
» Yh-utbildningar i Västerås
» Komvux- och vuxenutbildningar i Västerås
» Yrkesutbildningar i Västerås

Jämför dina favoriter