Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 63 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 63 träffar

Tränarutbildning

Tränarutbildning

En utbildning inom träning kan innebära massor av olika saker. Begreppet träning innefattar allt från styrketräning på gym till olika typer av idrott. Oavsett inom vilket område du vill arbeta så behövs kompetens från en utbildning. Detta för att du ska klara av att jobba med dina klienter på bästa sätt!

Under din utbildning så kommer du får lära dig hur du jobbar med de fysiska, psykiska och sociala faktorer som påverkar träning och prestation för dina kunder/klienter. Du kommer även att få möjlighet att jobba med din egen personliga utveckling för att stärka din roll som ledare.

Eftersom att det finns flera olika typer av tränarutbildningar som inriktar sig på olika sorters träning så kommer uppläggen på de olika utbildningarna se olika ut. Exempel på kurser som kan ingå i din träningsutbildning är:

  • Anatomi
  • Idrottsfysiologi
  • Idrottsmekanik
  • Idrottspsykologi
  • Träningsplanering
  • Pedagogiskt ledarskap
  • Hälsopedagogik

Utybildningstyper - tränarutbildningar

Tränarutbildningar är ofta yrkesutbildningar vilket innebär att du efter avslutad utbildning får den titeln som kursen har. Om du till exempel läser en yrkesutbildning till gyminstruktör så är du färdigutbildad och kan titulera dig som gyminstruktör efter din utbildning. Det finns dock även tränarutbildningar inom andra skoltyper också som till exempel folkhögskolor eller universitet.

Du som vill gå en utbildning inom hälsa, idrott och träning kan även kolla på:

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 7 utbildningar inom kategorin Tränare / Instruktör som ges utomlands?