Visar 1-20 av 98 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 98 träffar
1
2
3
4
5

Läs en kurs i personlig utveckling

Vad är personlig utveckling?

Personlig utveckling är allt som gör att du utvecklas som individ och får större kontroll över ditt liv. Det kan exempelvis handla om att få större kontroll på sina känslor samt försöka skapa en inre balans och harmoni. För att uppnå det kan det vara av stor vikt att både bygga starka relationer med personerna i sin omgivning men även att omge sig med rätt personer som får en att må bra.

Personlig utveckling har också att göra med hur du kan eller bör gå tillväga för att både kunna vara produktiv i ditt arbete men även fokusera på saker som är viktiga i livet, såsom familj, vänner, mål och drömmar – sådant som just du värdesätter.

Läs en kurs i personlig utveckling i Stockholm, Göteborg eller Malmö

I listan ovan finner du ett stort urval av kurser som erbjuds på ett antal orter runtom i landet. För dig som vill gå en kurs i personlig utveckling i någon av de större städerna finns alternativ såsom Stockholm, Göteborg och Malmö. Flertalet som erbjuds är yrkesutbildningar vilket innebär att du behöver betala för att få gå kursen/utbildningen.

Kurs i personlig utveckling på distans

Du som vill läsa en kurs i personlig utveckling på distans har också flera alternativ att välja mellan – alla med olika inriktningar. Att läsa på distans innebär att du inte fysiskt närvarar i en skola eller på några lektioner då undervisningen sker online. I en del distanskurser kan dock fysiska träffar ingå.

Övningar i personlig utveckling

När du går en kurs i personlig utveckling får du lära dig mer om hur du som person utvecklas och blir bättre på att tänka högt om dig själv. Du kommer därför få mer kunskap om olika övningar och tips på hur du kan/bör gå tillväga. Här kommer några exempel:

  • Hur man sätter upp personliga mål att sträva efter – att prestera får oss ofta att må bättre och självkänslan ökar.
  • Hur man värderar – vad är viktigt för dig, vad står du för och vad skiljer dig från andra? Att vara medveten om sina värderingar är viktigt och gör det lättare att prioritera rätt i livet.
  • Hur man uppmärksammar andra i sin omgivning – det är även viktigt att kunna uppmärksamma andras styrkor och ge människor beröm, på så sätt blir andra glada runtomkring dig vilket skapar en positiv energi.
Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 11 utbildningar inom kategorin Livsstil / Personlig utveckling som ges utomlands?