Visar 1-20 av 31 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 31 träffar
1
2

Lär dig franska!

Lär dig franska – på ditt sätt!

Parlez-vous français? Eller vill du lära dig att prata franska? Det finns en mängd olika studiealternativ, allt beroende på vad du vill uppnå med dina studier. Läs en franskakurs på komvux, en folkhögskoleutbildning med franska som inriktning, ett studieår i Frankrike eller en längre franskautbildning på universitet och högskola.

Lär dig franska gratis

De allra flesta eftergymnasiala utbildningar för att lära sig franska är gratis i det avseendet att de är skattefinansierade. De är även studiemedelsberättigande via Centrala Studiestödsnämnden, CSN, så du kan alltså ansöka om studiestöd för din studietid. För att få reda på vad som gäller för just den utbildning du är intresserad av, ta kontakt med skolan eller utlandsanordnaren.

Lär dig franska hemma och online

Likt alla andra utbildningsområden ökar utbudet av flexibilitet och frihet även för dig som vill lära dig franska. Det finns idag en mängd alternativ av franskautbildningar på distans och upplägget med antal fysiska träffar och läroverktyg varierar från skola till skola.

Lär dig franska utomlands

Ett av de snabbaste sätten att lära sig ett språk är att bo och leva i landet där språket talas. Det finns ett stort urval av språkreseutbildningar, kortare språkkurser eller hela studieår på franska i Frankrike eller i annat fransktalande land. Detta alternativ låter dig inte bara tala franska i vardagen, utan även möjligheten att komma i kontakt med den franska kulturen, maten och människorna.

Det finns en mängd skolor, eller utlandsagenter, som hjälper svenska studenter att ansöka till språkutbildningar i franska. Dessa brukar även hjälpa till med allt från boende till studieliv. Ta dig en titt i träfflistan ovan och lämna gärna en intresseanmälan för att komma i kontakt med dessa.

Bra att kunna franska i arbetslivet

Förutom att vara känt som ett elegant och romantiskt språk är franskan även väldigt utbredd och inflytelserikt. En mängd betydelsefulla organisationer runtom i världen har franska som ett av sina officiella språk, däribland Europeiska Unionen, Förenta Nationerna och Världshälsoorganisationen.

Runt 220 miljoner människor talar franska som sitt modersmål, främst i Centraleuropa men även i Kanada och stora delar av Afrika. Ytterligare 600 miljoner har, genom utbildning, betydande kunskaper inom franska. Engelskan är det enda språk som studeras mer än franska.

Franska ett inflytelserikt språk

Franskans inflytande märks inte minst i svenskan, som lånat in en mängd ord. Särskilt ofta syns franska låneord till inom teater, lyxartiklar, konst eller kläder. Influensen kommer främst från 1600- och 1700-talen, då franskan var adelns språk större delen av Europa, så även i Sverige.

Testa dina franskkunskaper här - gör ett franskatest!

Franskatest för dig som vill testa dina franskakunskaper!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 8 utbildningar inom kategorin Franska som ges utomlands?