Visar 1-20 av 38 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 38 träffar
1
2

Hitta den säkerhetsutbildning som passar dig

Säkerhetsutbildningar - Hitta den som passar dig bäst

Att läsa en säkerhetsutbildning ger dig möjlighet att arbeta inom en rad varierande och utmanande arbeten. Du kan själv bestämma dig för vad du vill rikta in dig på. Brandingenjör, säkerhetschef, polis eller bevakning är några yrken du kan välja. Säkerhetsutbildningar går att läsa i flera olika skolformer.

Flera olika yrkesmöjligheter efter din säkerhetsutbildning

Säkerhetsutbildning är ett ganska brett begrepp och innefattar många olika yrkesområden. Du som har siktet inställt på att bli polis eller brandman kan läsa en säkerhetsutbildning, men också du som är intresserad av att bli larmtekniker eller arbeta inom försvaret kan också läsa en säkerhetsutbildning. Naturligtvis varierar säkerhetsutbildningarna lika mycket som de olika yrkesområdena. 

Polis, brandman, väktare – de vanligaste säkerhetsutbildningarna

De allra vanligaste yrkena efter en säkerhetsutbildning är ovan nämnda. Polisutbildningen ges av Polisen och är två år lång. För att förbättra dina chanser att komma in kan du läsa en förberedande kurs på t.ex. komvux eller en folkhögskola.

För att bli brandman läser du en tvåårig eftergymnasial säkerhetsutbildning som heter Skydd mot olyckor. Den är till för dig som vill arbeta med räddning och säkerhet! Skydd mot olyckor ges på ett par olika ställen i Sverige och kan också läsas på distans för den som önskar.

För att bli väktare kan du gå lite olika vägar. Många läser en klassisk säkerhetsutbildning till väktare, men du kan också nå ditt mål genom lärlingsutbildningar på komvux och dyl.

Säkerhetschef – en möjlig framtid

När du arbetar som säkerhetschef på ett större företag eller på en myndighet, har du som uppgift att garantera säkerheten mot eventuella hot. Nya hotbilder mot företag ställer allt högre krav på säkerheten och idag kan en säkerhetschef arbeta med att bekämpa och förebygga organiserad brottslighet eller terrorism. Vad för säkerhetsutbildning du behöver för att bli säkerhetschef kan variera utefter vilket område du vill arbeta inom.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Säkerhet / Försvar som ges utomlands?