Excelutbildning

Lär dig Microsoft Excel

Lär dig grunderna i Excel, i din utbildning kommer du få lära dig bland annat hur du på bästa sätt kan skapa olika arbetsböcker och formler. Det finns även utbildningar för dig som redan har grundläggande kunskaper i Excel. Hitta din nästa excelutbildning nedan!
Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Mer om Excelutbildning

Mer om excelkurs

Microsoft Excel är ett program där du genom att ange text och siffror kan göra olika typer av beräkningar. Oavsett var du arbetar, eller planerar att arbeta framåt, kan en excelkurs hjälpa dig att förstå hur du på bästa sätt kan skapa arbetsböcker, kalkyleringar och formler.

Excel kan vara enkelt att använda men också mer avancerat beroende på vilken nivå du vill arbeta med programmet. Oavsett vilket är det viktigt att lära sig Excel på rätt sätt från början för att förstå hur du kan utnyttja programmets fulla kapacitet.

För vem passar en excelkurs?

En excelkurs passar egentligen vem som helst. Även om du inte använder Excel i ditt arbete just nu finns det inget som säger att dina arbetsuppgifter inte skulle gå att effektivisera med hjälp av någon av Excels många funktioner.

En excelkurs riktar sig dock främst till dig som på något sätt arbetar med ekonomi eller siffror i någon form. En excelkurs passar dig som behöver göra ditt arbete mer effektivt och som kan behöva vägledning i de verktyg, funktioner och formler som Excel erbjuder.

En excelkurs passar även dig som redan vet hur man använder Excel men som vill fördjupa dina kunskaper. Desto djupare kunskaper du får i hur du använder programmets alla funktioner, desto mer förenklas nämligen ditt arbete. Många har lärt sig Excel på egen hand och kan behöva en djupare förståelse i programmet för att kunna maximera nyttan.

Olika typer av excelkurser

Det finns flera olika typer av excelkurser. Några av de mer vanligt förekommande är:

  • Excelkurs för nybörjare
  • Fortsättningskurs i Excel
  • Grundkurs i Office-paketet


Grundkurs i Office-paketet innebär vanligtvis att du får lära dig alla program som ingår i Office-paketet, på en grundläggande nivå. Då får du alltså förutom kunskaper inom Excel även lära dig att arbeta med program så som Word, PowerPoint och Outlook.

Det finns även excelkurser där du som arbetar inom en viss bransch, till exempel HR eller fastighetsförvaltning kan få fördjupade kunskaper inom Excel anpassade efter det specifika behovet inom yrket.

Att läsa en excelkurs på distans

De flesta excelkurser i listan ovan går att läsa online på distans. Det innebär att du kan gå kursen därifrån du befinner dig och att du kan kombinera excelkursen med din övriga sysselsättning. Ofta har du tillgång till kursen över en längre period, till exempel 12 månader och du kan på så sätt själv kan lägga upp en fungerande studieplan.

Jämför dina favoriter