Visa studentum.se som: Mobil
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 32 träffar
12

jobba med fastigheter

Drift- och fastighetsteknikerutbildningar

Som drift- och fastighetstekniker arbetar du med, precis som det låter, drift, skötsel och underhåll av fastigheters tekniska system. Det är bra om du är praktiskt lagd och vill ha ett rörligt jobb. Du gillar att lösa problem och är serviceinriktad.

Hur är det att jobba som drift- och fastighetstekniker? 

Du ska kunna sköta underhåll, felsökningar, injusteringar, planering och problemlösning i fastigheten/fastigheterna du jobbar för. Värme och ventilation är till exempel saker du ska ha koll på. Du ska också kunna göra kostnadsberäkningar för att effektivisera energiförbrukningen och alltid tänka ur ett hållbarhetsperspektiv. Det innebär att du kan göra nulägesanalyser av den teknik som används för att se om du kan komma på bättre lösningar. Elsäkerhet och annat regelverk är också ditt ansvarsområde då du har ett övergripande kvalitetsansvar.

Jobbet som drift- och fastighetstekniker är ett självständigt jobb som kräver mycket eget ansvar.
Förutom det tekniska ska du gärna vara serviceinriktad. Yrket innebär mycket kontakt med olika typer av människor, både hyresgäster och kollegor, och det är viktigt att ni har en god relation.

Var kan en drift- och fastighetstekniker arbeta?

Du kan söka jobb inom många olika områden och arbetsuppgifterna är varierande. Du kan till exempel arbeta för organisationer, kontor, industrier, sjukhus, affärscentra, värmeverk med mera.

Hur blir man drift- och fastighetstekniker?

Drift- och fastighetstekniker finns på många olika typer av skolor. Välj vilken form, plats och tid som passar dig bäst. Yrkeshögskola, komvux, yrkesutbildning eller högskola. Vad väljer du?

Lycka till!

Jämför dina favoriter