Filtrera efter
Akupunktur
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-9 av 9 träffar
Annonser

Populära platser

Hitta rätt akupunkturutbildning

Hitta rätt akupunkturutbildning för dig

Fascineras du av smärtlindring genom alternativa metoder? Eller är du intresserad av äldre kinesisk medicin? Läs en akupunkturutbildning! Akupunktur används både som direkt smärtlindring vid exempelvis förlossningar men också för att påverka framtida tillstånd, bland annat hos de som lider av migränattacker. Det är också vanligt att akupunktur används i samband med sjukgymnastik. 

Vad är akupunktur?

Man talar ofta om begreppet TCM när man talar om akupunktur. TCM står för Traditional Chinese Medicine och innefattar flera olika alternativa medicinska metoder som är flera tusen år gamla. De flesta kommer i kontakt med en förenkad västerländsk variant av den klassiska akupunkturen som är mest fokuserad på smärtlindring. Den klassiska akupunkturen används för att behandla betydligt fler områden. Du som vill läsa en klassisk akupunkturutbildning kommer att få lära dig hur akupunkturen kan hjälpa mot andra besvär såsom allergier, sömnproblem, menstruationsstörningar, depression och matstmältningsproblem.

Vad du lär dig under en akupunkturutbildning

För dig som vill läsa en akupunkturutbildning utan att ha några förkunskaper rekommenderas ofta en flerårig akupunkturutbildning. Där kommer du bland annat att få en introduktion till kinesisk medicin och dess diagnosistiska metoder och regler, våra organs fysiologi, var akupunkturpunkterna sitter och hur du hanterar nålar.

Du kommer att introduceras för bland annat öron- och skalpakupunktur, men också lära dig hantera snarlika metoder som örtmedicin och koppning. En del akupunkturutbildningar rekommenderar sina studenter att delta i en studieresa till Kina där du kan få en djupare förståelse för TCM.  

Akupunkturutbildningar – här finns dem

De flesta akupunktututbildningar som finns idag ges av privata utbildningsanordnare. Denna utbildningstyp kallas för yrkesutbildning och betalas i de flesta fall av studenten själv. Det finns allt från kortare kurser för dig som redan är yrkesverksam inom medicin och vill utöka dina kunskaper till fleråriga utbildningar som lägger grunden för din framtida karriär som akupunktör. Vad som passar dig avgör du själv. En bra början är ovanstående lista.