Visar 1-20 av 1007 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 1007 träffar
1
2
3
4
...
51

Mer om tekniska utbildningar

Teknik kan definieras som 'metoder för att minska behovet av fysisk eller psykisk belastning' - och därigenom öka levnadsstandarden för oss människor. Hur görs då detta? Genom att nyttja och omvandla naturens resurser till processer, anläggningar och produkter. Det går dock att definiera teknik på massor av olika sätt. Teknik är ett brett område med extremt många inriktningar.

Listan över möjliga jobb efter en teknikutbildning kan göras väldigt lång. Vilken väg just du väljer beror helt på ditt intresse. Eftersom kategorin teknik är så oerhört bred har vi valt att göra denna lite smalare med hjälp av underkategorier.

Du som redan vet vilken inriktning du ska välja för din teknikutbildning kan klicka på någon av underkategorierna:

» Utbildningar inom Byggteknik

» Utbildningar inom El / Elektronik

» Utbildningar inom Energi

» Utbildningar inom Fordonsteknik

» Utbildningar inom Industri

» Utbildningar inom Kemiteknik

» Utbildningar inom Maskinteknik

» Utbildningar inom Produktionsledning

» Utbildningar inom Robotik

Fler tekniska utbildningar

Teknikutbildningar i Sverige

I Sverige hittar du teknikutbildningar inom flera olika utbildningsformer. Vill du ha en akademisk utbildning som ger högskolepoäng eller vill du gå en kortare yrkesutbildning som ger dig en specifik kompetens? Valmöjligheterna är många!

Läs en teknisk utbildning på universitet eller högskola

Det finns massor av utbildningar inom teknikområdet att läsa på universitet och högskolor. Du hittar exempelvis ingenjörsutbildningar med en rad olika inriktningar. En högskole- eller universitetsutbildning ger dig en akademisk utbildning och du kan antingen läsa en kandidatexamen eller ta en magister/masterexamen.

Studera teknik på en Yrkeshögskola

Om du vill gå en teknikutbildning som ger en mer nischad och specifik kompetens samt innehåller mycket praktik, ska du välja en yrkeshögskoleutbildning (YH-utbildning). Det finns massor av YH-utbildningar inom teknik att välja bland idag. Alla har olika inriktningar men med en sak gemensamt – det finns ett behov av teknikutbildningen på arbetsmarknaden. Detta ger dig som YH-student goda möjligheter till jobb inom teknik efter examen!

Läs förberedande kurs för att få behörighet till högre studier inom teknik

Vill du läsa upp dina betyg från gymnasiet eller gå en förberedande kurs för högre studier inom teknik? Då ska du gå en kurs eller utbildning på komvux. Komvuxutbildningarna ges av din hemkommun, men om din kommun inte erbjuder den teknikkurs du vill gå finns möjligheten för dem att köpa in den från en privat vuxenutbildningsanordnare.

Teknisk utbildning på distans

Vill du läsa en teknikutbildning men inte flytta från din hemort? Eller vill du kanske kombinera dina teknikstudier med ett arbete? Då ska du läsa en teknikutbildning på distans. När du studerar på distans så lägger du själv upp hur, när och var du vill studera. Det enda som krävs är en dator med internetuppkoppling.

Teknikutbildningar utomlands

Teknik är ett internationellt ämne som du kan studera på många olika universitet och skolor runt om i världen. Om du vill åka utomlands och läsa en teknikutbildning så är det enklaste alternativet att ta hjälp av en utlandsförmedlare. De hjälper dig med de frågor du har angående teknikutbildning utomlands, t.ex. ansökningsdatum och ansökningshandlingar, betygsöversättning, boendefrågor och eventuella visumfrågor. Du har mängder av olika utlandsförmedlare att välja bland! Om du inte vill ta hjälp av en utlandsförmedlare kan du själv ta kontakt med skolan du hittat för att få den information du behöver.

Välj i listan ovan den teknikutbildning som passar dig bäst. Stort lycka till med dina studier!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 19 utbildningar inom kategorin Teknik som ges utomlands?