Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-17 av 17 träffar
 

Läs en frontendutvecklare-utbildning

Vad gör man som frontendutvecklare?

Som frontendutvecklare arbetar du med det som syns och används på en webbsida, såsom bilder, texter, länkar, knappar och liknande. Du skapar en så kallad frontend-kod och ser till att denna är logisk och effektiv med syfte att göra webbsidan så lättförståelig, enkel och användarvänlig som möjligt. Frontendutvecklare ser även till att innehållet ser bra ut på flertalet plattformar såsom datorer, smartphones och surfplattor. Som frontendutvecklare har du även en stor inverkan på hur sökmotorer rangordnar webbplatser i sina sökresultat. Yrket innebär att du inte bara får arbeta med programmering utan även mycket problemlösning.

Läs en frontendutvecklare-utbildning!

Du som är intresserad av webbutveckling kan studera en frontendutvecklare-utbildning. På Studentum finner du flera olika varianter runtom i landet. En sådan utbildning innehåller ofta kurser inom JavaScript, ett av de viktigaste områdena inom frontendutveckling, samt kurser inom kodning såsom HTML och CSS.

Efter frontendutvecklare-utbildningen

Beroende på vilken utbildning du väljer att läsa kommer du bland annat att kunna arbeta som:

  • Frontendutvecklare
  • Webbutvecklare
  • Webbdesigner
  • JavaScript-utvecklare

Studera en frontendutvecklare-utbildning i Stockholm, Göteborg eller Malmö

För dig som vill gå en utbildning i någon av Sveriges större städer finns sådana möjligheter. På Studentum hittar du ett antal olika yrkeshögskolor som erbjuder program inom frontendutveckling i städer som Stockholm, Göteborg och Malmö. Generellt sett pågår frontendutvecklare-utbildningar i 2 år och innehåller praktik vilket ofta leder till goda chanser att få jobb efter examen.  

För vem passar en frontendutvecklare-utbildning?

Vi tror att den som söker en frontendutvecklare-utbildning är:

  • Intresserad av programmering och webbdesign
  • Vill arbeta med problemlösning
  • Sugen på att arbeta inom en snabbt utvecklande marknad

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 1 utbildningar inom kategorin Frontendutvecklare som ges utomlands?