Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Visar 1-5 av 5 träffar
 

Är du serviceminded och gillar kundkontakt? Är du intresserad av läkemedel och hygienartiklar? Då kanske en utbildning till apotekstekniker är något för dig!

Utbildningen till apotekstekniker är en Yh-utbildning (Yrkeshögskoleutbildning) på 1,5 år. Sedan apoteksmarknaden släpptes fri har flera nya apotekskedjor öppnat vilket gjort att efterfrågan på utbildade apotekstekniker har ökat. En Yh-utbildning till apotekstekniker innehåller inte bara teori utan du får även möjlighet att använda dina teoretiska kunskaper i praktiken, genom LIA – Lärande I Arbete, som är en stor del av utbildningen. 

Att jobba som apotekstekniker

Att jobba som apotekstekniker

Förutom att ge kunderna rådgivning när det gäller receptfria läkemedel och egenvårdsprodukter ska apoteksteknikern även sköta försäljningen av dessa. Apoteksteknikernas uppgift är också att ge tips och råd om bland annat hygien, tandvård och solskydd. Listan på arbetsuppgifter kan göras lång och som apotekstekniker måste du ha kunskaper om många olika produkter.

Även läkemedel för djur finns i apotekens receptfria sortiment och därmed faller också de produkterna inom apoteksteknikerns område. Apoteksteknikern kan också ansvara för apotekets lager och packa upp nya leveranser av läkemedel och andra produkter.

Andra egenskaper som en apotekstekniker bör ha är stresstålighet och empatisk förmåga för att kunna ta hand om kunderna och hjälpa dem på bästa sätt. Dagens apotek har på många ställen öppet långa dagar och även under helgerna så du måste vara beredd på obekväma arbetstider. 

Eftersom apoteksteknikern rör sig i butiken stora delar av dagen kan det också vara bra om du har god fysik.

Apotekstekniker arbetar också inom dosapoteket. Där doseras och förpackas läkemedel i påsar som portioner utifrån när läkemedlet ska tas. Där handlar arbetsuppgifterna om övervakning, kontroll och kvalitetssäkring av produktionen.

Jämför dina favoriter