Visar 1-17 av 17 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-17 av 17 träffar
 

Utbildning till fastighetsingenjör

Vad gör en fastighetsingenjör?

Om du siktar på att bli fastighetsingenjör kommer du i framtiden att ha helhetsansvaret för fastigheter, och huvudansvaret för att optimera fastighetens tekniska system. Det kan exempelvis gälla värme och ventilation och då ingår det att ha ansvar för kostnaderna. En annan viktig uppgift som fastighetsingenjören har är att ge hyresgästerna bra service. Ibland innebär rollen också att ha personalansvar.

Eftersom många fastigheter idag har många och avancerade tekniska lösningar är det viktigt att du som är sugen på att gå en utbildning till fastighetsingenjör är intresserad av teknik och att vara med och utveckla den. Det är också en fördel om du är intresserad av IT-system och utveckling i sig.

Hur blir jag fastighetsingenjör?

Utbildningar till fastighetsingenjör finns både på högskola eller universitet och på yrkeshögskolor samt vuxenutbildningar. Du kan om du vill läsa en utbildning med en viss inriktning, som exempelvis miljö eller VVS, eller en bredare.

Under utbildningen kommer du att få specialiserade kunskaper inom bygg, anläggning och fastighet. Ämnen som ofta ingår är förvaltning, ekonomi, juridik, geoteknik, byggnadsteknik, miljö/hållbar utveckling och installationsteknik.

Vad händer efter en utbildning till fastighetsingenjör?

När du har tagit din examen ser framtiden ljus ut: yrkesrollen är idag efterfrågad eftersom många av branschens medarbetare kommer att gå i pension under de kommande tio åren. Dessutom innebär den ständigt växande och föränderliga tekniken att ny kunskap hela tiden krävs.

Efter en avklarad utbildning till fastighetsingenjör kan du arbeta inom flera olika områden: bostad-, kontors- och industrifastigheter samt på sjukhus eller affärscentrum. Några exempel på möjliga roller du kan arbeta som, bortsett från just fastighetsingenjör, är:

  • Teknisk förvaltare
  • Driftingenjör
  • VVS-ingenjör
  • Fastighetstekniker
  • Drifttekniker
Jämför dina favoriter