Visar 1-1 av 1 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-1 av 1 träffar

Läs en DJ-utbildning

Vad innebär yrket DJ?

Att arbeta som DJ kan innebära flera saker. Till att börja med är DJ en förkortning på Diskjockey vilket enligt den traditionella beskrivningen är en skivryttare; någon som väljer musik och skivor på ett uteställe inför en publik. Men yrket innebär betydligt mer än så. En DJ:s uppgift är inte bara att spela musik utan även att se till att övergången mellan de spelade låtarna blir mindre tydlig utan pauser; alltså se till att musiken och låtarna har ett naturligt flow. DJ:s uppgifter kan även innebära att ändra spelad musik i form av takt- och tempoförändringar vilket möjliggörs genom dagens teknik. Yrket innebär alltså en del teknikarbete och för att kunna jobba som DJ krävs en mjukvarukontrollenhet och en mixer. Arbetet kan också komma att bestå av flertalet sena nätter och hårt arbete, men den stora fördelen enligt många av dagens stora DJ:s är gensvaret och engagemanget från publiken.

För vem passar en DJ-utbildning?

Vi tror att en DJ-utbildning passar utmärkt om du vill lära dig mer om mixing av låtkomposition, teknisk utrustning vid spelning och musikproduktion. Om du är intresserad av entertainment och själva scenframträdandet tror vi också att en DJ-utbildning kan passa, då yrket ofta innebär ihopsättning av shower och dylikt.

Bli DJ genom en yrkesutbildning

De flesta DJ-utbildningar är så kallade yrkesutbildningar. En yrkesutbildning leder till en yrkestitel inom ett område och kan pågå i alltifrån två veckor till ett par år beroende på vad och vart du studerar. Läs här för mer information om yrkesutbildningar. 

Vart kan du arbeta efter din DJ-utbildning?

Efter en DJ-utbildning är det vanligt att spela på events såsom:

 • Bröllop, födelsedagar, studentskivor, firmafester och liknande. DJ:n har då vanligtvis med sig egen utrustning.
 • Barer. Många uteställen som barer och pubar hyr in DJ:s och vid sådana tillfällen kan utrustning finnas på plats.
 • Nattklubbar. DJ:s som spelar på nattklubbar har ofta en så kallad fastanställning med återkommande och regelbundna spelningar.

Men – du kan även arbeta som:

 • Producerande DJ. Det innebär att du jobbar mer med själva musikproduktionen och betyder nödvändigtvis inte att du är personen som framträder med musiken.

Kända DJ:s

Du känner säkert redan till några av världens mest framgångsrika DJ:s. Om inte, så kommer här en lista på topp 10:

 1. Martin Garrix
 2. Dimitri Vegas & Like Mike
 3. Armin Van Buuren
 4. Hardwell
 5. Tiësto
 6. The Chainsmokers
 7. David Guetta
 8. Afrojack
 9. Steve Aoki
 10. Marshmello
Jämför dina favoriter