Visar 1-20 av 62 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 62 träffar
1
2
3
4

Vad är geovetenskap?

Geovetenskap betyder läran om jorden. Det är en vetenskap som fokuserar på hur vår planet fungerar, förändras och påverkas av olika faktorer som till exempel:

  • Samspelet mellan mark, luft och vatten
  • Klimatförändringar
  • Miljötillstånd i världens hav
  • Behov av mineralogiska råvaror m.m.

Geovetenskapen studerar inte bara miljön och de ständiga förändringar som sker på vår jord, utan fokus ligger även på natur- och energiresurser. Förutom det försöker även geovetenskapen förstå hur kontinenter och hav uppstår. En geovetare är mer eller mindre en expert på hur jorden fungerar!

Utbildningar inom geovetenskap

De flesta utbildningar inom geovetenskap hittar du på högskolor och universitet. Där hittar du utbildningar på avancerad-och grundnivå. Flera av utbildningarna ingår i ett eget program men finns även som en inriktning hos andra naturvetenskapliga utbildningar. Det är exempelvis inte ovanligt att geovetenskap ingår som en inriktning hos biologiprogrammet eller i geologiska och geofysiska utbildningar.  

I en geovetenskapsutbildning får du bland annat lära dig: hur klimatförändringarna påverkar naturen samt hur naturvården kan möta dessa utmaningar.

Förutom det får du även inrikta dig i ett huvudområde. Det är inte heller ovanligt att göra fältprojekt, studera utomlands och utföra laborationer inomhus såväl som utomhus.

För dig som inte har möjlighet att studera på plats eller har tid, var inte orolig. Det finns gott om distansutbildningar inom ämnet.

Vad kan jag arbeta med efter utbildningen?

När du väl har slutfört dina studier inom geovetenskap kan du arbeta inom flera områden. Du kan arbeta som konsult inom gruv-, bygg och materialbranschen men även inom privata och offentliga sektorer.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Geovetenskap som ges utomlands?