Visar 1-20 av 169 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 169 träffar
1
2
3
4
...
9

Ser du en framtid inom idrott och sport?

För många är det en barndomsdröm att bli idrottsstjärna eller på annat sätt arbeta inom sport- och idrottsvärlden. Idrott och sport är ett enormt stort område inom både skolvärlden och arbetslivet. För dig som vill läsa en idrottsutbildning har många olika valmöjligheter. Du kan välja mellan olika inriktningar och olika utbildningstyper – hitta det som passar dig bäst utifrån intresse och vad du vill jobba med i framtiden!

Välj mellan flera idrottsutbildningar på universitet och högskolor

Utbildningar inom idrott och sport på högskola och universitet finns med olika inriktningar. Du kan studera olika idrottsvetenskapliga program eller som inriktning på lärarprogrammet. Du kan välja att till exempel läsa idrottstränarprogrammet, hälsopromotionsprogrammet med inriktning idrottsvetenskap, sport coaching och coaching och sport Management. Utbildningarna ger dig kompetens för strategiskt arbete med utveckling och ledning inom idrott-, friskvårds- och fritidssektorn.

Läs till idrottspedagog, hälsocoach eller hälsopedagog på folkhögskola

Om du vill läsa en utbildning inom idrott och sport på en folkhögskola finns det många alternativ att välja mellan. Idrottsledarlinjen, idrottspedagog, hälsopedagog och hälsocoach är bara några exempel på utbildningar du kan välja bland. Du kan också läsa allmän linje med idrottsinriktning vilket betyder att du har möjlighet att läsa in grundläggande behörighet samtidigt som du specialiserar dig inom exempelvis idrott och hälsa.

Folkhögskolor som erbjuder idrottsutbildningar brukar dessutom ha väldigt bra träningsanläggningar som du får nyttja både under och efter lektionstid. Du som vill leva och andas idrott hela ditt vakna liv under studietiden bör därför välja en folkhögskoleutbildning.

Vill du bli personlig tränare eller träningsinstruktör?

Om du är sugen på ett yrke som t.ex. gruppträningsinstruktör, personlig tränare eller yogalärare, ska du gå en yrkesutbildning inom idrott och sport. En yrkesutbildning ger dig en specifik kompetens inom ett visst yrke. Utbildningarna kan vara allt från några veckor till flera år långa och de kan även variera i kostnad. Innan du påbörjar en yrkesutbildning är det viktigt att du tar reda på vad för typ av examen din utbildning berättigar till och om den är nationellt eller internationellt godkänd.

Läs en idrottsutbildning utomlands

Om du vill kombinera dina idrotts- och sportstudier med ett nytt språk, en ny kultur och kanske ett varmare klimat – då ska du läsa en idrotts- och sportutbildning utomlands.

Att studera utomlands är något som många arbetsgivare värderar högt. Om du är intresserad av utlandsstudier så kan du gå till väga på lite olika sätt. Du kan till exempel åka som utbytesstudent från det svenska universitet eller den högskola du studerar på idag. Du kan också söka en utbildning utomlands via en utlandsförmedlare, en så kallad agent. Agenten hjälper dig då med allt det praktiska, som t.ex. att hitta skola, boende, visum etcetera. Om du istället vill ha en större utmaning kan du själv söka direkt till den skola där du vill studera. Du måste då själv ansöka och kolla upp vad som gäller.

Lycka till med dina studier! 

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 26 utbildningar inom kategorin Idrott / Sport som ges utomlands?