Visar 1-20 av 102 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 102 träffar
1
2
3
4
...
6

Läs en arkitekturutbildning som passar dig!

Arktitekturutbildningar – Hitta rätt för dig!

Det finns många olika arkitekturutbildningar för dig som är intresserad av byggnader – både utformandet och inredandet av dem. Arkitektur är ett samlingsbegrepp som avser allt mänskligt byggande av fysiska miljöer, men också läran om formgivning. Du som är intresserad av en arkitekturutbildning kan läsa bland annat ett arkitektprogram på en högskola eller en yrkesutbildning inom inredning.

Läs en arkitekturutbildning inom inredning

För dig som vill jobba med inredning finns det många olika arkitekturutbildningar som kan leda dig dit. En framtid inom inredning passar dig som har en bra känsla för färg och form och har en fallenhet för att skapa trivsamma miljöer i både hemmet, på jobbet och i det offentliga. En inredningsarkitekt har förståelse för belysning, färgsättning, möblering och akustik och hur de kan sammansättas för olika ändamål. Genom att läsa en arkitekturutbildning inom inredning blir du expert på hur människor upplever sin omgivning.

Många drömmer om att jobba med inredning och det finns en mängd olika utbildningar att välja mellan för dig som delar den drömmen. Du kan till exempel läsa en yrkesutbildning hos en privat aktör där du själv bekostar din utbildning eller ta din examen på ett utländskt universitet. Hur du väljer att nå din dröm, en arkitekturutbildning inom inredning, är upp till dig.

En mer klassisk arkitekturutbildning – Arkitekt

Det många menar när de pratar om en klassisk arkitekturutbildning är en högskoleutbildning till arkitekt. En sån utbildning ger dig 300 högskolepoäng vilket motsvarar 5 års heltidsstudier. Efter det väljer många studenter att förlänga sin utbildning med t.ex. ett halvårs praktik eller utbytestermin på ett utländskt universitet. Under din arkitekturutbildning får du kunskaper i allt från hur du analyserar en tomt till utformning av projekt som till exempel kontorskomplex eller bostadshus. Du kommer också få en djupdykning i bl.a. arkitekturhistoria och metarialkunskap.

En arkitektutbildning kan du läsa på universitet och högskolor runt om i Sverige och världen. Det finns olika sorters arkitekturutbildningar som leder dig till din dröm. Du kan t.ex. läsa ett civilingenjörsprogram med inriktning på arkitektur eller ett renodlat arkitektprogram.

Vad händer efter din arkitekturutbildning?

Oavsett vilken slags arkitekturutbildning du har läst väntar nu ett spännande yrkesliv! Du kommer att få vara med och skapa samhället, både på hemmaplan och ute i det offentliga. Många som har läst en arkitekturutbildning arbetar på privata arkitektkontor, eller arbetar i projektform på olika platser som konsulter. Oavsett var du jobbar är det mesta av arbetet projektbaserat. En projekt kan t.ex. vara privatpersoner som vill ha hjälp med att designa sitt drömhus, eller någon av kommunerna som behöver hjälp att bygga en ny simhall.

Samma principer gäller de som arbetar med inredning. Många arbetar på ett kontor som tar in projekt på samma sätt som arkitekterna gör. Det är också vanligt att de som läst en arkitekturutbildning inom inredning startar ett eget företag. Om du startar ett eget företag kan du enkelt nischa dig mot t.ex. modern kontorsinredning eller homestyling inför bostadsförsäljningar.

Oavsett hur du använder dig av din arkitekturutbildning i yrkeslivet har du en spännande och omväxlande tid framför dig där du får möjligheten att se dina idéer bli till verklighet.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 26 utbildningar inom kategorin Arkitektur som ges utomlands?