Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 440 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 440 träffar
1
2
3
4
...
22

Mer om Student i Uppsala

Studera i Uppsala

Uppsala ligger knappt sju mil norr om Stockholm. I staden ligger domkyrkan som är Nordens största kyrka och som dominerar stadsbilden tillsammans med Uppsala slott. Som student i Uppsala är du en av omkring 40 000 studenter.

Uppsala är en utpräglad studentstad och har ett av landets äldsta och största universitet. Nationslivet är väldigt utbrett och det är dessa som är de sociala samlingspunkterna för studenterna. Exempel på nationer är Norrlands nation (som är den största nationen) och Stockholms nation, totalt finns det tretton nationer.

Sedan många år tillbaka spelas varje år SM-finalerna i bandy på Studenternas i Uppsala. På Studenternas huserar annars Sirius i både bandy och fotboll. Uppsala Basket spelar i Basketligan och Almtuna IS spelar i Hockeyallsvenskan. Uppsala har även två innebandylag i den högsta ligan, Storvreta IBK och Sirius. Den största arenan i Uppsala är Fyrishov, här hittar man alltifrån bad och sportanläggningar till lokaler för möten och rekreation.

Studentbostäder i Uppsala

Uppsala är en stad som växer och det byggs ständigt för utbudet skall hinna med efterfrågan. Som nyinflyttad student kan det vara tufft att hitta en permanent bostad från start men är man ute i god tid så ökar dina chanser. Sedan en tid tillbaka samlas alla lediga bostäder på en bostadsportal som kallas för Studentboet.

Ett annat sätt att få tag på boende är via Nationerna. De äger 3 500 bostäder och som student kan det vara en bra väg att gå för att ordna med boende. För att få boende via nationerna krävs dock att man är medlem i den nation som man söker boende via.

Om du är intresserad av att studera i Uppsala men kanske inte riktigt vet vad du vill studera kan du kika på länkarna här nedan där du finner en massa olika utbildningsformer. Prova också att använda vår söktjänst för att kunna göra mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Uppsala
» Yh-utbildningar i Uppsala
» Ky-utbildningar i Uppsala
» Folkhögskoleutbildningar i Uppsala
» Komvuxutbildningar i Uppsala
» Yrkesutbildningar i Uppsala

Jämför dina favoriter