Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Fordonsdesignutbildning

Fordonsproduktion är en snabbt växande bransch

I Sverige finns det inget formellt yrkesnamn som heter fordonsdesigner- eller producent utan det är snarare en inriktning, precis som industridesigner, interaktionsdesigner och motordesigner också är. Inom dessa inriktningar kan du på olika sätt också jobba med bildesign. Fordonsproduktion som bransch är en snabb verksamhet där det är viktigt att du som jobbar är stresstålig.

Passar en fordonsdesignutbildning mig?

Det finns flera utbildningar och kurser inom transportbranschen, på en fordonsdesignutbildning riktar du in dig både på design och insida. Därför är det viktigt att du har både en konstnärlig och teknisk läggning. Du bör ha i åtanke att det ofta kan vara ett fysiskt tungt jobb som kräver att du är bra på att samarbeta, löser problem snabbt och är serviceinriktad.

Vad gör en fordonsdesigner- eller producent?

En fordonsdesigner- eller producent är oftast en del av ett designteam hos stora fordonstillverkare, där man utvecklar samspelet mellan människan och fordonet. Du strävar efter att förbättra upplevelsen i hela kedjan, från köp till körupplevelse. Det är, trots teamkänslan, ett självständigt arbete där du kan arbeta både interiört och exteriört på fordonets design.

Efter utbildningen

Efter en fordonsdesignutbildning kan du jobba på flera olika positioner inom fordonsbranschen, bland annat som transportlackerare, mekaniker, signalsystemsmekaniker och bilskadereparatör men också som yrkesförare.

En fordonsdesignutbildning innehåller inte bara fordonets utseende/design utan också ett rent tekniskt kunnande som kan öppna många dörrar åt dig i framtiden. En viktig del av att vara fordonstekniker/producent är att på innovativa och idérika sätt förnya transportfordon, vilka kan vara allt från bilar och lastbilar till tåg. Knappar, dörrar och framdrivning är bara några exempel på saker som måste utformas för att passa med människans behov och förutsättningar.

Jämför dina favoriter