Filtrera efter
Media / Kommunikation
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 547 träffar
1
2
3
4
...
28
Annonser

Fler kategorier inom Media / Kommunikation

Artiklar inom Media / Kommunikation

Populära platser

Reportage inom Media / Kommunikation

Mer om Medieutbildningar och Kommunikation

Medieutbildningar

Kommunikation och medieutbildningar

Information och kommunikation, media och IT går allt mer hand i hand. Området blir också viktigare i takt med teknikutvecklingen. Varje typ av media har sina specialiteter och funktioner – som alla kräver särskilda kompetenser. Hur du kommer att nischa dig beror mycket på vilken organisation du landar och vilken utbildning du väljer. Ibland kan det krävas en bredd som spänner över flera medieområden, andra gånger är det en specialist som efterfrågas, som exempelvis en expert på ett enda datorprogram.

Att kunna förstå olika flöden av information och olika informationskanaler är något som blir allt mer viktigt för företag och varumärken. I och med den utveckling av informationskanaler som skett under de senaste åren behövs det personal som förstår hur de verkligen fungerar.

Studier i media och kommunikation

I utbildningssammanhang brukar media innebära kanaler som TV, film, radio, musik, tidningar, datorspel och internet, det vill säga media som vi dagligen använder oss av.

Media, eller medievetenskap som ämnet oftast heter på universiteten, är ett relativt ungt tvärvetenskapligt ämne som står med ena benet i humaniora och andra benet i samhällsvetenskapen.

När man läser en medieutbildning kan man till exempel få lära sig att kritiskt analysera de olika verklighetsbilder som framträder genom olika mediekanaler, hur medieindustriernas struktur och ägarförhållanden påverkar det demokratiska systemet samt hur vår identitet och livsstil påverkas av mediernas budskap.

Medievetenskap i utbildningssammanhang erbjuds ofta tillsammans med kommunikationsvetenskap, produktionsledning eller datavetenskap och läses av dig som vill arbeta med till exempel journalistik, reklam, PR, multimedia, medieproduktion, kommunikation eller marknadsföring.

Du hittar även medieutbildningar som är mer branschanpassade och inriktade mot produktion, vanligtvis YH-utbildningar. I dessa utbildningar ligger tyngdpunkten ofta på att du som student får lära dig att professionellt bemästra de verktyg som industrin kräver. Undervisningen på YH-utbildningar sker i nära samarbete med näringslivet och inkluderar ofta mycket praktik.

För dig som är intresserad av att få en bred orientering inom flera olika medier eller vill läsa något som är förberedande inför högre studier, kan gå en folkhögskoleutbildning. Det finns med andra ord många utbildningar inom media och kommunikation att välja bland!

Exempel på områden inom media och kommunikation

Kommunikation och media är en bred kategori som innefattar många olika utbildningar och inriktningar. Du som vill förfina din sökning efter rätt utbildning kan välja någon av underkategorierna till Media / Kommunikation:

» Film / TV
» Grafisk design
» Journalistik
» Kommunikation
» Radio / Podd
» Skrivande
» Sociala medier