Visar 1-20 av 656 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 656 träffar
1
2
3
4
...
33

Lärarutbildning - hitta din utbildning på studentum.se

Hitta din lärarutbildning på Studentum!

Är du pedagogisk och duktig på att få andra människor att förstå vad du menar? Tycker du om att engagera och inspirera? Då kanske lärare är ett yrke för dig! Nedan kan du läsa om olika vägar att gå för att du ska hitta rätt utbildningsform för just dig. Det finns många olika alternativ inom utbildningsområdet. Varför inte bli förskollärare, ämneslärare, skidlärare, fritidsledare eller studie- och yrkesvägledare?

Lärarutbildning – Universitet, folkhögskola, YH och vuxenutbildning

Att vara lärare innebär att du har ett av världens viktigaste yrken. Som lärare jobbar du med barn, ungdomar eller vuxnas lärande på antingen kommunala eller fristående skolor. Du kan gå en lärarutbildning på olika sorters skolor: universitet, högskola och yrkeshögskola. Du kan också välja att läsa en yrkesutbildning, vuxenutbildning och distansutbildning inom lärande och pedagogik.

Lärarutbildning – program på universitet och högskola

På universitet och högskola läser du kurser i pedagogik och metodik, didaktik samt verksamhetsförlagd utbildning ute på skolorna, så kallad VFU (praktik). Längden på utbildningarna varierar mellan tre och fem och ett halvt år beroende på inriktning. När du är klar med din lärarutbildning ansöker du om en lärarexamen.

Folkhögskola – lärarutbildning med flexibel kursplan

På folkhögskolor hittar du andra typer av lärarutbildningar än dem som ges på högskolor och universitet. På en folkhögskola läggs mycket fokus på dig som individ i lärarutbildningen och kursplanen är mer flexibel än vid andra skolor. Eftersom många väljer att bo på folkhögskolans internat så bildas ofta en härlig gemenskap och sammanhållning bland studenterna.

YH-utbildning – lärarutbildning med stark anknytning till arbetslivet

Vill du kanske bli trafiklärare eller skidlärare? Då kan du välja mellan en mängd olika yrkeshögskoleutbildningar (YH). YH-utbildningar är kända för att ha en stark anknytning till arbetslivet och ofta ingår flera praktikperioder i utbildningen för att du som student ska få så mycket erfarenhet som möjligt.

Yrkesutbildning – lärarutbildning som ger specifik kompetens

Om du vill ha en specifik kompetens inom ett yrke, som exempelvis till hälsocoach eller yogalärare, ska du kanske gå en lärarutbildning på en yrkesskola. Om du ska gå en yrkesutbildning är det viktigt att ta reda på vilken typ av examen du får efter utbildningen.

Vuxenutbildning – Barn och fritidsprogrammet

På vuxenutbildningar, eller komvux, hittar du pedagogiska utbildningar som exempelvis Barn- och fritidsprogrammet. En sådan utbildning ger dig möjlighet att arbeta med barn och ungdomar samtidigt som du får möjlighet att komplettera dina betyg. Den ger också bra grund för fortsatta studier på högskola.

Distansutbildning – bli lärare hemifrån

Du som kanske inte vill eller kan flytta från din hemort men vill börja studera kan gå en distansutbildning. När du studerar på distans väljer du själv hur du ska lägga upp dina studier. Tänk på att kraven är lika höga som om du skulle studera på plats i skolan, så därför krävs det god självdisciplin. Distansutbildningar kan du läsa inom nästan alla skolformer och det finns en massa olika utbildningar att välja bland.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 14 utbildningar inom kategorin Lärare som ges utomlands?