Filtrera efter
Biologi
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 199 träffar
1
2
3
4
...
10
Annonser

Populära platser

Reportage inom Biologi

Utbildningar inom biologi ger svaret på livets frågor. Genom studerandet av organismer, såsom växter djur och mikroorganismer, får vi en djupare kunskap om livets alla processer. Som student på en biologiutbildning kan du välja att fördjupa dig inom en rad olika studieområden då biologins alla livsformer kan studeras på olika nivåer.


biologi ödla

Utbildningar inom biologi kan exempelvis leda till yrken som zoolog samt miljö- och naturvårdskonsult. Detta är de yrken som de flesta förknippar med biologi. Men biologer kan göra mycket mer än att studera växter och djur.

Biologistudier kan även leda till yrken inom läkemedelsforskning, sjukhuslaboratorier samt rättsgenetik och kriminalteknik. Med hjälp av biologistudier kan aktuella problem så som fågelinfluensa och giftalger begränsas, sjukdomar kan utrotas och vår biologiska mångfald kan bevaras.

Ämnet biologi är brett och finns inom flera olika utbildningstyper och på olika nivåer. Använd vår söktjänst för att se vilken biologiutbildning som skulle passa bäst för dig. Här nedan kan du läsa lite mer om biologiutbildningar inom olika utbildningstyper.

Biologi på komvux

Det vanligaste när det kommer till biologistudier är antagligen kurser i biologi på komvux. Detta eftersom många unga kompletterar med de naturvetenskapliga ämnena på komvux efter studenten. Den som väljer ett gymnasieprogram där biologi inte ingår måste läsa till detta ämne på komvux (eller genom naturvetenskapligt basår, läs mer här nedan) för att bli behörig till utbildningar där kunskaper i biologi är ett krav. På komvux heter biologikurserna Biologi 1 och Biologi 2.

Biologi på högskola och universitetet

För dig som vill studera biologi på högskola eller universitet finns bland annat Biologiprogrammet. Utöver kandidatprogrammen finns även masterprogram inom biologi som du kan välja. Om du vill säkra din plats att komma in på ett program med biologiinriktning kan det vara en god idé att gå ett naturvetenskapligt basår. På så sätt kan du förbereda dig inför utbildningar inom biologi. Kurser som du kan läsa under basåret är Matematic 3b/c, Matematik 4, Matematik 5, Fysik 1, Fysik 1, Biologi 1, Biologi 2, Kemi 1 och Kemi 2. Efter ditt naturvetenskapliga basår är du garanterad en plats på exempelvis kandidatprogram inom biologi, kemi och geovetenskap. Basåret går även att läsa på distans.

Utbildningar inom biologi på distans

Antalet distansutbildningar ökar hela tiden i Sverige och går att hitta inom flera olika utbildningstyper. Att plugga biologi på distans kan innebära många fördelar för dig som student. Det är ett smidigt sätt för dig som kanske har svårt att befinna dig på plats i skolan, men tänk på att kraven på dig som student är lika höga som om du skulle studera i klassrum.

Biologiutbildningar på folkhögskola

Att studera biologi på folkhögskola är ett sätt för dig att bli behörig för högre studier. Många allmänna kurser finns med inriktningar som exempelvis naturvetenskap vilket lämpar sig bra för dig som senare i livet kanske vill läsa en biologiutbildning på högskola eller universitet.