Visar 1-20 av 753 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 753 träffar
1
2
3
4
...
38

Plugga i Göteborg

Mer än 60 000 studenter pluggar i Göteborg

I Göteborg samlas mer än 60 000 studenter och här finns flera populära och kända universitet och högskolor. I Göteborg hittar du också flertalet Ky- och Yh-utbildningar, du kan läsa många komvuxutbildningar eller om du vill läsa på folkhögskola. I Göteborg finns det någon utbildningsform som passar dig!

Göteborg är Sverige näst största stad och här finns ett rikt och spännande kultur- och nöjesliv. Fiskenäringen är stor i Göteborg och kanske framförallt är det sillfisket som staden blivit känd för. Tack vare det fina fisket är detta också specialiteter på flera av stadens många restauranger.

Göteborg med närområde är också platsen där många av Sveriges största industrier finns och regionen erbjuder, tillsammans med Stockholm, flest jobbmöjligheter i hela landet.

Att vara student i Göteborg

I Göteborg finns det flera olika studentkårer och kårföreningar för dig som student. Det finns även en ideell samarbetsorganisation för alla olika studentkårer som heter Göteborgs Förenade Studentkårer, GFS. De arbetar för att på olika sätt förbättra studenternas situation i Göteborg. Det gör dem genom att bland annat erbjuda stöd inom det studiesociala området som exempelvis juridisk rådgivning och studiemedelsrådgivning.

Vilken studentkår du ska tillhöra beror på vad du ska studera. Studentkårerna arbetar med saker som studentinflytande, utbildningsbevakning och arbetsmarknadskontakter för sina medlemmar. Man kan jämföra studentkåren med ett fackförbund för studenter.

Studentbostäder i Göteborg

Att hitta studentboende i Göteborg är inte alltid så lätt, men det finns flera alternativ för dig som ska börja plugga i staden. Ett tips är att ställa sig i bostadskö så fort man vet om att man ska börja studera.

Det finns flera olika bostadsvärdar för studentbostäder varav vissa endast hyr ut till universitets- och högskolestuderande och vissa enbart för en specifik skola. En av de större bostadsvärdarna är SGS Studentbostäder som har en egen kö där studentbostäderna förmedlas i turordning.

Om du redan vet att du vill studera i Göteborg men kanske inte riktigt vet vad du vill studera kan du kika på länkarna här nedan där du finner en massa olika utbildningsformer. Prova också att använda vår söktjänst för att hitta ännu mer specifika sökningar. Lycka till med dina studier!

» Universitets- och högskoleutbildningar i Göteborg
» Yh-utbildningar i Göteborg
» Ky-utbildningar i Göteborg
» Folkhögskoleutbildningar i Göteborg
» Yrkesutbildningar i Göteborg
» Komvux- och vuxenutbildningar i Göteborg

Jämför dina favoriter