Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 111 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 111 träffar

Hitta rätt administrationsutbildning för dig! 

God samarbetsförmåga och serviceintresse är bra egenskaper hos en administratör. Du ska assistera eller ge service till en eller flera personer, exempelvis en chef eller avdelning. Samtidigt kan du ha ansvar för egna arbetsuppgifter och projekt. Sinne för detaljer, ordning och struktur är viktigt. Låter det lockande? Sök en administrationsutbildning!

Vad jobbar man med efter en administrationsutbildning?

Som administratör har du ofta mycket kontakt med människor, så det är ett perfekt jobb för dig som gillar sociala dagar. Det kan vara allt från medarbetare och kunder till leverantörer och myndigheter. I många fall är det administratören som har den bästa kunskapen i vissa datorprogram och har då som uppgift att instruera och hjälpa andra på företaget. Du som har läst en administrationsutbildning kommer att få jobba med planering och uppföljning av verksamheten.

administration
Olika typer av administrationsutbildningar

Beroende på vad för slags studieform du tycker mest om, finns flera olika alternativ.

Universitet och högskola

För en del arbeten inom administration krävs att du har en ekonomiutbildning med inriktning på administration från ett universitet eller en högskola. Där kan du läsa enskilda kurser, ett kandidatprogram eller på magister- och masternivå.

YH-utbildning

Om du vill ha en kortare och mer praktisk administrationsutbildning ska du läsa en YH-utbildning inom ekonomi och administration. YH-utbildningarna ges av yrkeshögskolor och har en nära anknytning till näringslivet. De innehåller mycket praktik, så kallat Lärande i Arbete, vilket ger dig chans att få relevant erfarenhet och knyta viktiga kontakter.

Komvuxkurs

Om du vill läsa en grundläggande kurs eller administrationsutbildning för att förbereda dig för högre studier eller ge intyg på din kompetens är en vuxenutbildning (komvuxkurs) inom ekonomi och administration ett bra alternativ. Du kan bli personaladministratör, jobba med hotell och konferens, handel eller försäljning - bara för att nämna några exempel.

Yrkesutbildning 

En utbildningsform som ökat mer och mer är yrkesutbildningar. Yrkesutbildningar inom ekonomi och administration hittar du på flera orter runt om i landet. Under dessa administrationsutbildningar blir du ofta erbjuden en praktikperiod där du får möjlighet att skapa kontakter i näringslivet. 

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 22 utbildningar inom kategorin Administration som ges utomlands?