Top-up degree

Bygg på din YH-utbildning. Vill du studera utomlands? Har du redan en YH-utbildning men vill vidareutbilda dig? Då kan en top-up degree passa dig. När du studerar en top-up degree kan du tillgodoräkna dig tidgare studier på yrkeshögskola för att sedan ta ut en kandiatexamen.
Filtrera efter
Kategori
Top-up degree
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-4 av 4 träffar
Annonser

Popular categories

Artiklar inom Top-up degree

Reportage inom Top-up degree

Vad innebär en top-up degree?

En top-up degree är en kortare väg till en kandidatexamen och passar dig som vill studera utomlands! När du studerar en top-up degree kan du tillgodoräkna dig tidigare studier från yrkeshögskolan eller från en kvalificerad yrkesutbildning. En top-up degree genomförs på 1-2,5 år och är perfekt för dig som redan har en YH-utbildning och vill vidareutbilda dig utomlands.

En top-up degree är kortare än en kandidatexamen eftersom du kan tillgodoräkna dina tidigare studier. Efter att du gått läst en top-up degree kan du ta ut en kandidatexamen vid det universitet som du studerat på.

Du som redan har tagit ut en kandidatexamen kan inte studera en top-up degree.

Ta en top-up degree i Europa

När du studerar en top-up degree på ett universitet i Europa hoppar du in på det tredje året på en kandidatutbildning (Bachelor’s Degree). Efter att du gått klart utbildningen kan du ta ut en kandidatexamen som är likvärdig en Bachelor’s Degree på tre år. Du kan studera i en top-up degree i England, Irland, Spanien och Schweiz.

Hur lång är utbildningen?

Hur länge du behöver studera beror på vilka kurser du har studerat i Sverige och vad universitet du studerar vid kräver. För att kunna ansöka till en top-up degree på ett universitet i Europa behöver du ha studerat 2 år på en YH-utbildning eller 2 år på ett universitet eller en högskola i Sverige.

Top-up degree i Australien

För dig som vill studier i Australien finns det också en typ av top-up degree som kallas för Advance Standing. Utbildningen fungerar på samma sätt som en top-up degree, men du hoppar oftast in på det andra året av en Bachelor’s Degree. När du har gått klart utbildningen kan du ta ut en kandidatexamen som är likvärdig en treårig Bachelor’s Degree.

Hur lång är utbildningen?

Längden på utbildningen varier beroende på vilka kurser du har läst i Sverige och vad universitet som du studerar vid i Australien kräver. För att kunna ansöka till Advance Standing behöver du har studerat två år på en YH-utbildning eller två år på ett universitet eller en högskola i Sverige.