Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 83 träffar

Hitta din utbildning till hälsopedagog

Utbilda dig till hälsopedagog

Arbetstiteln hälsopedagog är inte så vanlig i Sverige idag, men börjar alltmer synas i tidningsannonser. Att titulera sig som hälsopedagog får både den som har gått en ettårig folkhögskoleutbildning och den som har gått på universitet göra. Som hälsopedagog möter man många människor som vill förändra sin livsstil. En hälsopedagog har praktiska och teoretiska verktyg att hjälpa dem i rätt riktning.

Att jobba som hälsopedagog

När du har gått en hälsopedagogutbildning innehar du oftast en väldigt bred kompetens i området hälsa. Detta gör att du själv kan välja om du vill fördjupa dig inom något område och få en spetskompetens eller börja jobba direkt.

Som hälsopedgog kan du arbeta som exempelvis gyminstruktör, kostrådgivare, personlig coach, friluftsledare, gympainstruktör, kolloledare eller massör. Du kan själv göra ganska mycket med en hälsopedagogutbildning och dra åt det håll som inspirerar dig mest. Välj själv om du vill jobba fysiskt på ett gym eller på kontor bakom en skärm.

Hur blir jag hälsopedagog?

Om du vill bli hälsopedagog finns det många vägar att välja. Vad passar dig bäst? Yh, folkhögskola, komvux eller universitet/högskola? Utbildningar till hälsopedagog finns även som distansutbildning, vilket underlättar om du jobbar samtidigt eller inte kan flytta till en annan ort för att studera.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Friskvård / Hälsofrämjande som ges utomlands?