Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar
 

Freds och konfliktstudier

Vad innebär freds- och konfliktstudier?

För dig som är intresserad av människor och brinner för att alla ska växa upp och leva ett liv utan krig är freds- och konfliktstudier något för dig. Väljer du att studera fred och konflikter får du lära dig om och analysera orsaker till krig och konflikter men också vilka förutsättningar det finns för fred.

Vad lär jag mig av freds- och konfliktstudier?

Freds- och konfliktstudier hämtar delar från ämnen som statsvetenskap och historia och hjälper dig att utvecklas till en potentiell samhällsdebattör, d.v.s. en person som har funderat kring sitt eget engagemang och som kan argumentera för sina tankar.

Du kommer att få kunskaper och verktyg som gör att du självständigt och kritiskt kommer kunna identifiera och analysera centrala frågeställningar.

Under studierna kommer stor vikt att läggas vid frågor som rör konfliktlösning, fredsbyggande arbete, respekt för mänskliga rättigheter, fattigdomsbekämpning och hållbar utveckling.

Vad kan jag jobba som efter studierna?

Efter en utbildning i fred och konflikter har du stora möjligheter inom många verksamheter, både inom internationella och nationella organisationer, statliga myndigheter, frivilligorganisationer, privata företag, humanitärt bistånd och liknande men också inom exempelvis något av EU:s olika organ.

Potentiella karriärer efter freds- och konfliktstudier:

  • Utredare
  • Analytiker
  • Journalist
  • Lärare
  • Utbildningsadministratör/utbildningssamordnare
  • Samhällsvetare
  • Civilutredare
Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 2 utbildningar inom kategorin Fred / Konflikt som ges utomlands?