Visa studentum.se som: Mobil
Visar 1-20 av 33 träffar
12

Att arbeta som elevassistent

Efter avslutad elevassistentutbildning arbetar du inom skolan där din primära uppgift är att hjälpa elever som behöver stöd i undervisningen. Ofta har eleverna du kommer att jobba med behov utöver de andra i klassen, vilket kan vara kopplat till koncentrationssvårigheter, läs- och skrivsvårigheter eller andra typer av funktionsvariationer.

Du kommer att finnas där som en extra resurs för en eller flera elever. Du kommer även att arbeta med att hjälpa dina elever att hitta individuella studielösningar som gör att de kan ta till sig kunskaper som är nödvändiga för att klara av skolan. Allt detta, och mer, kommer du att lära dig under din elevassistentutbildning. 

Jobbet ställer höga krav på dig, din kompetens och ofta din uthållighet. Men du kommer också få mycket tillbaka eftersom att det är ett yrke där du verkligen kommer göra skillnad i dina elevers liv.

elevassistent

Mer om elevassistentutbildningar

Under elevassistentutbildningen kommer du att få kunskaper om barn och ungdomars behov, utveckling och lärande. Du kommer även att få fördjupa dig i pedagogiska verksamheter, hur dessa fungerar och vad verksamheternas skillnader kan innebär för elever med speciella behov.

Utbildningen fokuserar på att förbereda dig för arbetslivet, vilket till stor del görs under APL - Arbetsplatsförlagt lärande, vilket är praktiskt arbete på en skola eller annan pedagogisk verksamhet. Praktikens längd kan variera beroende på utbildning men är vanligtvis 4-5 veckor per termin, och då kopplad till specifika kurser i elevassistentutbildningen.

Du har många alternativ när det kommer till elevassistentutbildningar. Det går att läsa på det klassiska sättet - i klassrum på en en specifik ort. Det finns också många utbildningar som ges på distans, vilket innebär att du kan studera när och var som helst. Många utbildare erbjuder även flexibla studier, där du får skräddarsy ett upplägg som passar dig. Utöver dessa finns det även vissa skolor som har lärlingsutbildningar som gör dig till elevassistent.

Ovan har vi listat alla elevassistentutbildningar som finns på Studentum.se, vi hoppas att du en som passar just dig!

Jämför dina favoriter