Visa studentum.se som: Mobil

Fråga vår studievägledare

Person sitter med laptop i knät


Har du frågor om att söka utbildning, behörighet till olika utbildningar eller liknande? Vi hjälper dig! Här kan du läsa frågor från andra besökare på studentum.se och våra svar på dessa. Välj ett ämne i listan nedan eller scrolla längre ner för att se de senaste frågorna och svaren. Vår studievägledare svarar på frågor om eftergymnasial utbildning.


Jag vill ställa en fråga!


Observera att alla inkomna frågor publiceras på studentum.se. På så vis kan andra som har samma fråga som du också hitta svaret!Sök bland besvarade frågorSenaste frågorna


12 apr 2014
Vilken kurs motsvarar Naturkunskap B idag?
Hej , jag behöver plugga upp naturkunskap b . Är då naturkunskap 2 som då ska motsvara "B" isf var kan jag hitta utbildning till naturkunskap b ?

Svar:

Hejsan!

Det stämmer att Naturkunskap B idag heter Naturkunskap 2. Här finns en lista över gamla kursnamn och vilka de har ersatts av med nya systemet GY11.

Om du vill anmäla dig till denna kurs gör du det genom att kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - komvux. Be att få tala med en studie- och yrkesvägledare där så får du stöd och hjälp med din ansökan.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

07 apr 2014
Jag är intresserad av att gå engelska 6, kostar kursen?
Hej

jag är intresserad av att gå engelska 6 hos er och undrar om det kostar om man har icke godkänd från gymnasium?


med vänlig hälsning Nuseret

Svar:

Hejsan!

Nu har du kontaktat Studentum.se. Vi bedriver inga utbildningar själva, vi är främst en söktjänst för utbildningar. Om du vill gå kursen engelska 6 som är en gymnasiekurs ska du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun - komvux. Det är via dem du ansöker till dessa kurser. På komvux prioriterar man personer som saknar slutbetyg och då ska kursen inte kosta någonting alls.

Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

07 apr 2014
Hur ser det ut om jag vill utbilda mig till tandläkare efter gymnasiet?
Hej!
Jag läser samhälle med inriktning av media just nu, andra året på gymnasiet. Vi har inte läst psykologi och samhälle 2 än men jag tänkte ändå fråga, hur ser det ut om jag vill utbilda mig till tandläkare efter gymnasiet? Vilka kurser måste jag lägga till och hur höga betyg måste man ta för att kunna utbilda sig till tandläkare?


En till fråga, hur går det till när man söker in till universitet? kommer dom med högst betyg in först? vad händer om man inte kommer in på universitetet i stockholm (där jag bor) till exempel?

Svar:

Hejsan!

För att ansöka till Tandläkarprogrammet behöver du ha:

Grundläggande behörighet + Biologi B, Fysik B, Kemi B, Matematik D. Eller: Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2, Matematik 4.
Tandläkarprogrammet i Stockholm bedrivs på Karolinska Institutet och här kan du se antagningshistorik från tidigare antagningar. Kolumnerna visar antagningspoäng för den sist antagna i varje urvalsgrupp, alltså den som kom in med lägst betyg.
Du ansöker till universitet- och högskola via antagning.se. Du kan söka in med dina betyg men även konkurrera i två urvalsgrupper om du skriver högskoleprovet. Något som är varmt rekommenderat att göra om konkurrensen är hård.
Lycka till!

Vänligen, Sofia
Informatör, Studentum.se

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in