Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 27 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
1
2

Att jobba som UX-designer

Som UX-designer kan du exempelvis jobba på webb/digitalbyråer, innovationsbyråer, på konsultföretag eller i ett utvecklingsteam, ofta på IT-företag. Som du märker har du ganska många valmöjligheter. Jobbets omfattning kan variera lika mycket som arbetsplatsen, där vissa ställer högre tekniska krav medan andra letar renodlade designers. 

Om du själv inte programmerar kommer du att jobba nära tillsammans med utvecklare för att implementera de processer och användargränssnitt som du skapat för att optimera användarnas upplevelse.

Yrket är väldigt kreativt och kräver ofta att du som person är nyfiken och lite av en innovatör med stor förståelse för den målgrupp designar för. 

UX-designer

UX-designutbildningar kan läsas på många olika sätt

Under UX-desigutbildningen får du förståelse för både design och teknik, samt hur dessa på bästa sätt kan komplettera varandra. Det gör dig som UX-designer till en viktig del i utvecklingsarbetet. 

Det finns många olika UX-designutbildningar som leder till ett yrke inom UX. Du kan välja att studera på Universitet och Högskola, Yrkeshögskola, Diplomutbildning eller läsa upp UX-kurser på Komvux.

Väljer du en utbildning på universitet eller högskola är utbildningen ofta mer teknisk, med stora delar programmering. Medan Diplomutbildningar, som du kan läsa på en yrkesutbildning, ofta fokuserar mer på det grafiska och design. Gemensamt för alla olika utbildningstyper är att du får en djupgående förståelse för hur du på bästa sätt kan utveckla och ta fram användarcentrerad design.

Ovan hittar du många olika UX-utbildningar, vi hoppas att du hittar en som passar just dig!

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 7 utbildningar inom kategorin UX-design som ges utomlands?
Utbildningskategorier