Visar 1-20 av 24 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 24 träffar
1
2

Läs en musikinstrumentutbildning

Drömmer du om att lära dig att spela ett musikinstrument eller att vidareutveckla dina kunskaper? Ta första steget mot din dröm idag – hitta en musikinstrumentutbildning som passar sig!


Om utbildningen

Att lära sig spela ett musikinstrument är både roligt och utvecklande! Oavsett om du har ambitionen att bli en världsstjärna eller bara vill spela för ditt eget välmående så finns det en utbildning för dig. Här hittar du musikinstrumentutbildningar på olika nivåer, både heltid och deltid, och med olika längd. Du kan också välja att gå en kurs eller utbildning som är nischad mot en musikstil, några exempel på musikstilar är jazz, blues, rock, pop, country, klassisk och svensk folkmusik.

Musikinstrumentutbildning på olika nivåer

Det finns något både för dig som gå en nybörjarkurs i gitarr eller för dig som vill utbilda dig till musiker. Du hittar utbildningar på folkhögskola, yrkesutbildning, universitet och högskoleutbildning (både grund- och masternivå) och även på konst- och kulturutbildningar.

Inspirera med musiken

Om du kan spela ett musikinstrument kan du också inspirera och beröra oss alla! Låt dig själv inspireras så att du vidare kan inspirera oss andra. Musiken ligger de flesta nära om hjärtat och är därför ofta mottagliga för olika typer av musik. 


Efter dina studier

När du är klar med dina studier finns det många olika vägar du kan gå, mycket beror såklart på vilken utbildning och inriktning du har gått. Här är några exempel på yrken du kan jobba som:

  • Musiker
  • Låtskrivare
  • Musikproducent
  • Arrangör
  • Kompositör
  • Egen företagare

Lycka till med dina framtida studier! 

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 6 utbildningar inom kategorin Instrument som ges utomlands?