Filtrera efter
Astronomi
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-9 av 9 träffar
Annonser

Populära platser

Mer om Astronomiutbildning

Rymden är det närmaste oändligheten vi kan komma. I rymden har vi vårt ursprung, vi delar rymden med andra planetsystem och kanske även med andra livsformer. Om du tycker att universum är svårförståeligt har du hittat rätt, för en astronomiutbildning kan hjälpa dig att förstå dig på rymden och se det med nya ögon.

Vad är astronomi?

Astronomi är vetenskapen om himlakropparna och universum, ett väldigt stort och brett ämne. Det är ansett vara en av de äldsta vetenskaperna i världen och innefattar bland annat läran om stjärnor, planeter, nebulosor, asteroider, månar, galaxer och olika fenomen i universum.

En astronom intresserar sig för både planeter (himlakroppar) men också processerna som styr dem likväl som processer de startar. Som astronom kommer du bland annat göra observationer av universum, analysera den information som samlats in. 

Läs en astronomiutbildning!

Om du inte kan få nog av rymden så är en astronomiutbildning helt rätt för dig! För dig som vill så finns det enormt mycket att upptäcka. I utbildningen kommer du att få, utöver goda kunskaper inom astronomi, kunskaper i fysik, matematik, programmering, datasimulering och vetenskaplig metodik.  

Du kan både läsa ett kandidatprogram på universitet och högskola eller så kan du välja att vidareutbilda dig på avanceras nivå och läsa ett masterprogram i astronomi.  

Livet som stjärna

Hur föds egentligen en stjärna? Och hur länge lever en stjärna? Stjärnor lever inte för evigt, även om det för oss verkar som det. En stjärna föds ur ett gasmoln som dragit sig samman av gravitationen. En stjärnas liv är allt från några miljoner till många miljarder år, så för oss kan deras livslängd verka som en evighet.

Vad kan du jobba med efter dina studier?

När du är färdig med dina studier har du goda möjligheter att läsa vidare på en avancerad nivå, både i Sverige och övriga världen. Här är några yrkestitlar som du efter en avslutad astronomiutbildning kan ha:

  • Forskare
  • Analytiker
  • Astronom
  • Astrofysiker
  • Mätingenjör

Lycka till med dina studier!