Utbildning till entreprenadsingenjör

Har du ett intresse för teknik och projektledning? Som entreprenadingenjör bidrar du till att forma samhällets infrastruktur och därmed framtiden. Är redo för ett yrke där ingen dag är den andra lik, kanske det är dags att sätta igång din utbildning till entreprenadingenjör. 
Filtrera efter
Entreprenadingenjör
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-4 av 4 träffar
Annonser

Fler kategorier inom Entreprenadingenjör

Artiklar inom Entreprenadingenjör

Populära platser

Reportage inom Entreprenadingenjör

Mer om utbildning till entreprenadingenjör 

I ditt arbete som Entreprenadingenjör kombinerar du teknisk skicklighet med en stark förståelse för affärs- och ledarskapsprinciper. Om du har ett passionerat intresse för teknik och drömmer om att leda projekt som formar vår värld, kan detta vara området för dig att utbilda dig inom. 

Vad gör en entreprenadingenjör?  

Entreprenadingenjörer fungerar som länken mellan planering och genomförande inom bygg- och anläggningsindustrin. Du kommer spela en central roll i att tolka och implementera arkitektens vision, samtidigt som du ser till att alla tekniska och ekonomiska aspekter av ett projekt följs som planerat.  

Entreprenadingenjörsutbildning i Stockholm

Entreprenadingenjörsutbildning i Västra Götaland

Entreprenadingenjörsutbildning i Skåne

Vilka arbetsuppgifter har en entreprenadingenjör?  

En entreprenadingenjör kan ha en mängd olika arbetsuppgifter, några olika exempel kan vara: 

  • Projektledning
  • Kostnadsanalys 
  • Tidsplanering 
  • Kommunikation på en byggarbetsplats 
  • Kvalitetskontroller 

Så utbildar du dig till entreprenadingenjör 

För att kunna arbeta som entreprenadingenjör behöver du oftast en högskoleutbildning på minst tre år. Utbildningen  kombinerar tekniska ämnen såsom byggteknik och byggproduktion med kurser som har inriktning projektledning och ekonomi. En stor del av utbildningen handlar också om att utveckla din personliga förmåga att lösa problem. 

Det finns flera högskolor och universitet i Sverige som erbjuder program för att bli entreprenadingenjör. För att bli antagen till dessa utbildningar krävs en godkänd grundläggande gymnasieexamen samt godkända betyg i fysik och kemi. I din roll som entreprenadingenjör kommer vara både utmanande och givande, och erbjuder en chans att vara i centrum av den tekniska utvecklingen.  

Som entreprenadingenjör bidrar du till att forma samhällets infrastruktur och därmed framtiden. Så om du är redo för ett yrke där ingen dag är den andra lik, kanske det är dags att sätta igång din utbildning till entreprenadingenjör.