Filtrera efter
Event / Upplevelseproduktion
Utbildningstyp
Plats
Utbildningsform
Fler filter
Visar 1-20 av 37 träffar
1
2
Annonser

Fler kategorier inom Event / Upplevelseproduktion

Populära platser

Reportage inom Event / Upplevelseproduktion

Här hittar du din nästa utbildning inom eventproduktion!

Hitta rätt eventutbildning för dig!  

Älskar du festivaler? Teater? Konserter? Bröllop? Galor? Mässor? Konferenser, möten, konvent, reklam eller sportevenemang? Toppen! Då kan en eventutbildning vara något för dig. Tycker du att det låter brett? Eventbranschen är faktiskt väldigt bred och erbjuder dig som har läst en eventutbildning många olika karriärmöjligheter. På det sättet kan du själv sätta dina egna mål samtidigt som du jobbar inom den bransch du är intresserad av.

Vad gör en event manager?

En event manager, eller en eventkoordinator arbetar som projektledare för olika slags event och upplevelseproduktioner. Generellt sett kan man säga att en event manager planerar, budgetar och genomför ett event. Under arbetets gång har en eventmanager också ett övergripande ansvar för hela produktionen och personalen som behövs.

Vilka eventutbildningar finns det?

Du kan läsa en eventutbildning inom olika slags utbildningstyper. Eventutbildningar på yrkeshögskolor har blivit mer och mer vanligt. En YH-utbildning är oftast två år lång och arrangeras i nära samarbete med näringslivet. Du som läser en eventutbildning på en yrkeshögskola får göra praktik i längre omgångar och knyter på så sätt viktiga kontakter i branschen redan innan examen.

Det finns också eventutbildningar på kandidatnivå på högskolor och universitet, både i Sverige och utomlands. En utbildning på kandidatnivå är tre år lång och ger dig 180 högskolepoäng.

Många väljer att själva bekosta sin eventutbildning genom att läsa hos en privat arrangör. Detta kallas för yrkesutbildningar och ger dig många gånger möjligheten att lägga upp dina studier som du själv vill. Ofta går det att läsa yrkesutbildningar på distans.

Hur ser arbetsmarknaden ut för någon som läst en eventutbildning?

Det finns mängder med arbetstillfällen för dig som tagit examen från en eventutbildning. Många väljer att starta egna företag, söker sig till arenor och företag som anordnar egna events eller frilansar som event managers. Det finns många olika vägar att gå, du kan välja att arbeta med allt från konferenser och mötesbokningar till konserter och större nöjes- och sportevenemang. Du väljer själv. Ta steget mot din eventutbildning idag!