Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-20 av 43 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 43 träffar

Plugga musikproduktion

Läs en utbildning inom musikproduktion

Att jobba med musikproduktion innebär att fördjupa sig inom flera olika områden. Du jobbar mycket tekniskt med olika musikprogram och produktionsverktyg samtidigt handlar yrket också om  entreprenörskap och eget företagande. En bra och grundläggande förståelse över hur musikbranschen ser ut i dag är också viktigt. Utbildningar inom det här området ger dig möjlighet att utvecklat dina kunskaper och färdigheter i att producera, skriva och marknadsföra din musik.

Du blir rustad dig för en  karriär inom dagens musikindustri och vänder sig till dig som har tidigare erfarenhet av att skriva och producera musik. 

Grunderna inom musikproduktion

Fördjupa dig inom ljudlära, akustik och lyssningsförutsättningar och får en översikt av verktyg för musikproduktion. Du lär dig arbetsprocessen i en normal musikproduktion. Här ingår inspelning, redigering och mixning i musikprogram. Att kunna hantera fler produktionsverktyg så som mikrofoner, mixerbord, klangbearbetning är viktigt.

Musikproduktion

Fördjupa dig inom musik och låtskrivande

Är du kreativ och konstnärlig och vill göra musik av dina texter, då kan en karriär som låtskrivare vara rätt för dig. Lär dig grundläggande arrangeringsteknik i musikprogram. Fördjupa dig i låtuppbyggnad, musikaliska strukturer och former. Under en låtskrivarutbildningen går du från idé till färdig låt – och kan bli en av framtidens låtskrivare.

Musikbranschen och entreprenörskap

Stor del av jobbet innefattar eget företagande. Att ha bra sturktur på dina affärs- och marknadsföringsplaner är viktigt. Det är även en god idé att ha kunskap om olik varumärkesstrategier, känna till musikbranschens aktörer och ha koll på vilka inkomstkällor du kan ha samt fördjupa dig i upphovsrätt

Du får en helhetsutbildning som omfattar hantverket, branschkännedom och mentorskapsprogram. Många utbildningar har också praktik i arbetslivet där du får stora möjligheter att knyta branschkontakter. Hög andel av av de som studerar till musikproducent går direkt till arbete i musikbranschen. 

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 17 utbildningar inom kategorin Musikproducent / Låtskrivare som ges utomlands?