Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Läs till copywriter

Läs en copywriterutbildning

Lära dig att omvandla dina kreativa uttryck till kommunikation. Under en copywriterutbildningen lär du dig allt om idé- och konceptutveckling, strategi och får dessutom förfina dina form- eller textkunskaper som art director eller copywriter.

I takt med att nya medier tar allt större plats i vår gränsöverskridande, snabbrörliga och globala värld växer behovet av väl genomarbetat skriftlig och visuell kommunikation. Branschen behöver fler kreativa och kompetenta kommunikatörer, kompetensen är nödvändig både byråer och på kommunikations- och marknadsavdelningar.

Copywriter - att arbeta i en kreativ miljö

Att arbeta som copywriter innebär att verka som kreatör. Utbilda dig i de rätta verktygen och få förståelse för yrket, då kan du lätt navigera i den snabbrörliga branschen. Yrket handlar mycket om att ta fram genomarbetade koncept, jobba med varumärkesutvecklingsarbete, analys, kollaborativt arbetssätt och den kreativa processen. 

Ofta är utbildningarna arbetsplatsförlagda, så kallad LIA – Lärande i arbete, vilket ger dig unika möjligheter att knyta värdefulla kontakter.

Jobba som copywriter

Arbetsmarknaden för copywriters

Kommunikationsbranschen är i ständigt behov av kreatörer, med innovativa och säljande idéer. En copywriter jobbar alltså med idéer och texter i kommunikations- och informationsmaterial. Det är ett arbete som kräver att man kan formulera sig på ett sätt som är tilltalande och fängslande så att folk tar till sig budskapet, oavsett om det handlar om att sälja en idé, en produkt eller en tjänst. 

Som copywriter arbetar du ofta på en reklambyrå eller en kommunikationsbyrå. Men du kan också arbeta på interna reklamavdelningar på stora företag och inom organisationer.

En copywriter arbetar ofta i team med olika projekt och uppdrag tillsammans med bland annat en art director (AD) och en projektledare. Var och en i projektteamet svarar för olika delar av arbetsprocessen.

Jämför dina favoriter
Hitta utlandsstudier
Visste du att vi har information om 3 utbildningar inom kategorin Copywriter som ges utomlands?