Visar 1-20 av 58 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 58 träffar
1
2
3

Programmeringsutbildning

Bli programmerare - utbildningen

Att börja plugga programmering är till en början som att lära sig ett helt nytt språk. Det handlar mycket om att hitta rätt tänk och förstå hur saker och ting hänger ihop. Här har du som är envis och tycker om problemlösning en stor fördel! 

Det finns massor av olika programmeringsspråk som du kan välja att plugga. Det kan vara bra att välja språk lite utefter vad du vill jobba med, eller vad arbetsmarknaden efterfrågar. Exempel på programmeringsspråk som du kan plugga:

  • Java
  • C#
  • C++
  • .NET
  • Python
  • Javascript

En del programmeringsspråk är väldigt lika, till exempel C# och java. Kan man det ena så kan man ofta läsa, förstå och skriva det andra också. Andra språk skiljer sig åt väldigt mycket åt, till exempel Java och Javascript är väldigt olika trots namnen.

Skolformer - Utbildningar till programmerare

Du som vill plugga programmering har massor av olika alternativ! Programmeringsutbildningar finn i de flesta skolformerna och kan variera i längd i allt från komvuxkurser på ett par veckor till hela universitetsutbildningar på flera år. Det går även att plugga programmering i de flesta städer, utomlands eller på distans, valet är ditt!

Här hittar du fler programmeringsutbildningar.

Vad är programmering? 

När man programmerar så skapar man program/system från grunden. Koden är kommandon som datorn läser av och utför. Olika programmeringsspråk fungerar på olika sätt och är bra för att bygga olika slags system. Koden kan till en början tyckas vara svår att läsa eftersom att den i många språk till stor del består av olika tecken snarare än text.

Programmeringsspråk

Ett vanligt program som man ofta börjar med att bygga under sin utbildning, oavsett vilket programmeringsspråk du pluggar, är "Hello world". Detta är ett program som kombinerar alla de mest gundeläggande, och några av de viktigaste, kunskaperna för programmering. När det fungerar korrekt skriver koden ut texten "Hello world".

Såhär ser ett Hello world program ut i java:

public class HelloWorld {

        public static void main(String[] args) {

                System.out.println("Hello, World");

        }

}

Såhär ser ett Hello world program ut i python:

print("Hello world")

Jämför dina favoriter
Utbildningskategorier