Filtrera efter
Transportlogistiker
Alla utbildningstyper
Alla platser
Utbildningsform
Visa fler filter
Visar 1-15 av 15 träffar
Annonser

Populära platser

Reportage inom Transportlogistiker

Läs en utbildning inom transportlogistik

Välj en utbildning inom transportlogistik!

Du som lockas av en ansvarsfull roll där du får ha full koll gör rätt i att se över möjligheterna att läsa en utbildning inom transportlogistik! Är du dessutom kommunikativ, serviceminded och blir peppad av snabba ryck och högt tempo? Toppen! När du har läst en utbildning inom transportlogistik finns flera karriärmöjligheter såsom transport-ledare, -planerare, -speditör och -logistiker.

Vad gör en transportlogistiker?

Varje leverans, oavsett om det är till lager, butik, företag eller direkt till din ytterdörr, är planerad av en logistiker. Hen fungerar som en slags knytpunkt och ser till att allt kommer fram så smidigt som möjligt. Hens arbete går i korta drag ut på att organisera och arrangera transporter, stora som små, och se till att de går i linje med de säkerhets- och miljöaspekter som gäller. Vissa arbetar med flygtransport, andra med tåg, bil eller båt. Eftersom marknaden hela tiden blir mer global arbetar många internationellt.

Vilka utbildningar inom transportlogistik finns det?

Det finns många utbildningar inom transportlogistik på yrkeshögskolor. En YH-utbildning är ofta två år lång och arrangeras i nära samarbete med näringslivet vilket innebär att din utbildning har flera längre praktikperioder så du knyter branschkontakter redan under studietiden, och får en bra inblick i hur arbetet fungerar.

En del universitet erbjuder också kandidatprogram inom logistik. Ett kandidatprogram är tre år långt och är ofta fördjupat inom en viss typ av transport, till exempel flygtransport.

Vad lär jag mig på en utbildning inom transportlogistik?

Beroende på vilken utbildningstyp och vilket slags program du väljer kommer ämnena på din utbildning inom transportlogistik att variera. Många utbildningar innehåller övergripande ämnen som branschengelska, transportjuridik och industriell ekonomi. I grund och botten kommer du att få lära dig hur du på ett så enkelt och miljövänligt sätt som möjligt planerar transporter – världen över.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Transportbehovet ökar ständigt och branschen behöver mer utbildad personal som är väl insatta i hur ekonomiska och miljövänliga transporter planeras. Effektiva, smidiga och smarta transporter är en förutsättning för vårt samhälles tillväxt. Många som läser en utbildning inom transportlogistik får jobberbjudanden redan innan examen. Ta steget mot din karriär inom transportlogistik idag!