Visar 1-20 av 21 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 21 träffar
1
2

Utbildningar inom bar och servering

Att gå en serverings- eller barutbildning gör du vanligtvis på en yrkeshögskola (YH-utbildning) eller på en yrkesskola (yrkesutbildning/diplomutbildning). För dig som vill läsa upp betyg eller öka dina kunskaper inom servering, bar och dryck finns det också flertalet utbilningar inom området på komvuxskolor. 

Väljer du att läsa en utbildning på en YH-skola kommer utbildningen att innehålla en stor del praktik där du under en period får praktisera på en arbetsplats och testa de kunskaper du erhållit under dina studier. Utgångspunkten för YH-utbildningar är att de ska präglas av arbetsmarknadsleverans och arbetslivsanknytning, där syftet är att möta Sveriges behov inom yrket med kvalificerad arbetskraft.

Även i yrkesutbildningarna ingår det ofta en eller flera praktiska delar, detta för att du ska få alla praktiska kunskaper som behövs för att efter ubildningen gå direkt ut i arbetslivet. Att studera en yrkesutbildning leder till en yrkestitel inom valt område. Ovan hittar du flertalet yrkesutbildningar som leder till en yrkestitel inom servering, bar eller dryck. 

Studera en sverings- eller barutbildning

Inriktningar inom serverings- och barutbildningar

Det finns fler olika inriktningar inom området servering och bar. Med hjälp av våra underkategorier kan du nischa din utbildningssökning för att på så sätt endast se de utbildningarna du är intresserad av. Vi har valt att dela upp serverings- och barutbildningarna inom följande områden: Barista, Bartender, Servitris och Sommelier

Att jobba inom servering eller bar

Yrket innebär stor kontakt med gäster, och ställer krav på hög service. Där målet är att ge gästerna en så bra upplevelse som möjligt. Du behöver bland annat kunskaper i olika serveringsmetoder, bär- och barteknik och grundläggande kunskaper om hur man kombinerar mat och dryck på bästa sätt.

Efter en avslutad serverings- eller barutbildning kan du välja mellan arbetsplatser såsom restaurang, bar, konferens, festvåning, café och många fler, valmöjligheterna är många!

Jämför dina favoriter